Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hónapos babám sír a mellemen...

3 hónapos babám sír a mellemen szopi közben, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Kedden lesz 3 hónapos és egyszerűen vagdalja magát, miközben szopiztatni akarom és sír. Nem akar enni. Ez megy jópár napja. Nem értem egyszerűen, mivel éjjel, amikor félálomba van és úgy szopik, semmi baja és kiszívja rendesen, folyamatosan. De nappal nem akar enni. Szinte alig szív pár kortyot. Nem is hízik már olyan intenzíven. nagyon kétségbe vagyok esve :( és értetlenül állok előtte.
2012. jan. 3. 23:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is ezt csinálja. Amit eddig mondtak rá: -szopási sztrájk: majd elmúlik csak ki kell bírni

-jön a foga: majd elmúlik csak ki kell bírni

-kevés a tej: inni sokat, fejni

-lusta szopizni mert rájött, hogy üvegből könnyebben jön (kisfiam csak vizet kapott eddig üvegből, azt is csak akkor ha csuklik).

Szóval nem tudom de már én is kivagyok ettől... :s

2012. jan. 4. 00:06
 2/20 A kérdező kommentje:
Kicsit korainak gondolom a fogzást, bár ami igaz, az igaz, mostanában több nyál csüng az ajkai között és így fel is habosítja, meg dugdozza a nyelvét az alsó ínyén folyamatosan. De fogat vagy duzzanatot nem látok. Soha nem kapott mást a cicin kívül. Megőrülök ettől már. :(
2012. jan. 4. 00:12
 3/20 anonim ***** válasza:

Azt érdemes lenne kideríteni, hogy a babád nem hajlandó enni, vagy nincs mit kiszívnia a melledből.

Próbáld meg lefejni és akár kiskanállal oda adni neki, ha nem akarod cumisüveghez szoktatni.

Az én lányom akkor csinálta ezt, amikor nem jött neki semmi, akárhogy erőlködött.

Ha "csak sztrájkol" akkor próbálkozni kell, de ha hosszú ideig tart, akkor lehet, hogy valamiért elválasztotta magát. Van ilyen. Akkor nincs más.. fejni kell és cumisüvegből megetetni.

Ha nem jön neki, akkor meg serkenteni kell a tejelválasztást. Sokat inni, fejni, pihenni, stb. - nálunk a szoptatós teáktól hascsikarás lett, és végig üvöltött éjszaka, így azt nem feltétlenül ajánlom. :)

Egy dolog jutott még eszembe, azt mondják, hogy mielőtt a menstruáció megjön, megváltozik a tej íze. Lehet, hogy ezért nem akarja elfogadni. Éjjel meg már olyan éhes, hogy bármit megenne.

2012. jan. 4. 00:12
 4/20 A kérdező kommentje:
Jah, és a tej nem tudom, hogy kevés-e, de már az elején rákezd a vagdalozásra, amikor szinte spriccel belőle, úgyhogy azért nem hiszem, hogy a mennyiséggel van a gond. És iszom rendesen. Már úgy is próbáltam, hogy előtte fejtem, hátha túl gyorsan megy, de az se használt. Én már nem tudom mit csináljak :(
2012. jan. 4. 00:15
 5/20 anonim ***** válasza:
Nalunk ugyanez volt, szinten 3 honaposan, azt hittem, megorulok. Ejszaka siras nelkul, konnyen szopizott. Egyaltalan nem biztos, h nalatok ugyanaz van ami nalunk volt, nem megijeszteni akarlak, csak leirom, nalunk vegul mi volt a gond. Refluxos volt a kislanyom, szopi elhagyasa utan is nehezen ment az etetes,folyamatosan felrenyelt, ami kellemetlen volt neki, ezert inkabb elutasitotta a szopit, kesobb lefejt anyatejet. 3 honapos koraig nem bukott, igy furcsa volt, viszont ejjelnte sokszor hallottam, h nyel visszafele valamit. Nem bukta ki, de a tj liftezett a gyomra es torka kozott. Remelem nalatok nem ez a gond, de leirtam, mert akkor nalunk senki sem gondolt erre, se a gyerekorvosunk, se a szoptatasi tanacsado, es en mar az orulet hataran voltam.
2012. jan. 4. 01:05
 6/20 anonim ***** válasza:
Az enyém is csinált ilyet, de elhagyta egy idő után. Én ilyenkor sétáltam vele egy kicsit és megpróbáltam 5 perc múlva újra szoptatni. Volt, hogy büfizett két nagyot és utána szopizott ügyesen. Esetleg próbáld meg, lehet az első pár korty gyorsan jön, hirtelen levegőt nyel és az nagyon tudja feszíteni a kis pocijukat. Jobb ötletem nincs, de egy próbát megér, hátha csak ennyi a gond.
2012. jan. 4. 08:11
 7/20 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nálunk, a fiam 2 hónapos!

Kérlek ha rájössz mi okozza mondd el nekem is, mert én is ki vagyok borulva emiatt. Éjjel semmi baj, nappal ívbe feszülve ordít a gyerek és nem akar szopni! Már több mint 1 hete megy ez, karácsony táján kezdődött és azóta se tudom miért!

Tejem van bőven, a foga meg nem jöhet 2 hónaposan!

2012. jan. 4. 11:07
 8/20 anonim ***** válasza:
Nekem a babám 4 hónapos már, de a leírt problémád már 3 hónaposan elkezdődött, azóta is küzdünk. Okát azóta sem tudjuk.
2012. jan. 4. 12:23
 9/20 A kérdező kommentje:
Azért az is jó, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Beszéltem a védőnővel, ő sem nagyon tudott rá mit mondani. Azt tanácsolta, hogy várjak több időt a két szopi között. Eddig 4 óránként próbálkoztam, most meg fogom próbálni az 5 órát, hátha. Ma például szopizott rendesen, de hozzá kell tennem, hogy rögtön alvásból tettem mellre, a végére már kissé izgatott volt. De legalább evett.
2012. jan. 4. 12:30
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

A hetedik vagyok a 2 hónapos kisfiúval. Kipróbáltam valamit, gondoltam leírom. Meg akartam szoptatni mert éhes volt, de csak 2-3 percig szopott, utána ordított. Odaadtam a másik mellem is, azon ugyanez. Lefejtem a tejet mert kíváncsi voltam, hogy üvegből elfogadja-e. Gond nélkül, nyugodtan itta a gyerek az üvegből a tejet, szépen, egyenletesen, egy nyikkanás nélkül. Nem biztos hogy a következtetésem igaz, de én azt hiszem az a bajuk, hogy nem jön elég gyorsan a tej! (Pedig az enyém eddig cumisüveget nem látott, tehát nem cumizavaros, és nem is szokhatott hozzá a cumisüveghez!) Az elején jön a tej bőven, akkor eszik a baba, után lelassul és dühös lesz, ordít, csapkod. Az üvegből meg egyenletesen folyik a tej, ezért evett nyugodtan.

Ez az én ötletem, de nem biztos hogy igaz, csak már nem tudok mire gondolni.

Nem bánnám ha olvasná a kérdést xStefix, vagy valaki írna neki aki tudja a mailcímét, hátha neki van ötlete!

2012. jan. 4. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!