3 hónapos babám sír a mellemen szopi közben, mit csináljak?
Az én kisfiam is ezt csinálja. Amit eddig mondtak rá: -szopási sztrájk: majd elmúlik csak ki kell bírni
-jön a foga: majd elmúlik csak ki kell bírni
-kevés a tej: inni sokat, fejni
-lusta szopizni mert rájött, hogy üvegből könnyebben jön (kisfiam csak vizet kapott eddig üvegből, azt is csak akkor ha csuklik).
Szóval nem tudom de már én is kivagyok ettől... :s
Azt érdemes lenne kideríteni, hogy a babád nem hajlandó enni, vagy nincs mit kiszívnia a melledből.
Próbáld meg lefejni és akár kiskanállal oda adni neki, ha nem akarod cumisüveghez szoktatni.
Az én lányom akkor csinálta ezt, amikor nem jött neki semmi, akárhogy erőlködött.
Ha "csak sztrájkol" akkor próbálkozni kell, de ha hosszú ideig tart, akkor lehet, hogy valamiért elválasztotta magát. Van ilyen. Akkor nincs más.. fejni kell és cumisüvegből megetetni.
Ha nem jön neki, akkor meg serkenteni kell a tejelválasztást. Sokat inni, fejni, pihenni, stb. - nálunk a szoptatós teáktól hascsikarás lett, és végig üvöltött éjszaka, így azt nem feltétlenül ajánlom. :)
Egy dolog jutott még eszembe, azt mondják, hogy mielőtt a menstruáció megjön, megváltozik a tej íze. Lehet, hogy ezért nem akarja elfogadni. Éjjel meg már olyan éhes, hogy bármit megenne.
Ugyanez van nálunk, a fiam 2 hónapos!
Kérlek ha rájössz mi okozza mondd el nekem is, mert én is ki vagyok borulva emiatt. Éjjel semmi baj, nappal ívbe feszülve ordít a gyerek és nem akar szopni! Már több mint 1 hete megy ez, karácsony táján kezdődött és azóta se tudom miért!
Tejem van bőven, a foga meg nem jöhet 2 hónaposan!
A hetedik vagyok a 2 hónapos kisfiúval. Kipróbáltam valamit, gondoltam leírom. Meg akartam szoptatni mert éhes volt, de csak 2-3 percig szopott, utána ordított. Odaadtam a másik mellem is, azon ugyanez. Lefejtem a tejet mert kíváncsi voltam, hogy üvegből elfogadja-e. Gond nélkül, nyugodtan itta a gyerek az üvegből a tejet, szépen, egyenletesen, egy nyikkanás nélkül. Nem biztos hogy a következtetésem igaz, de én azt hiszem az a bajuk, hogy nem jön elég gyorsan a tej! (Pedig az enyém eddig cumisüveget nem látott, tehát nem cumizavaros, és nem is szokhatott hozzá a cumisüveghez!) Az elején jön a tej bőven, akkor eszik a baba, után lelassul és dühös lesz, ordít, csapkod. Az üvegből meg egyenletesen folyik a tej, ezért evett nyugodtan.
Ez az én ötletem, de nem biztos hogy igaz, csak már nem tudok mire gondolni.
Nem bánnám ha olvasná a kérdést xStefix, vagy valaki írna neki aki tudja a mailcímét, hátha neki van ötlete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!