Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek baj ha az 5...

Szerintetek baj ha az 5 hónapos fiam még mindig sokszor szopik keveset?

Figyelt kérdés
Nem nagyon bír ki 2 óránál többet, viszont keveset szopik, de hiába kínálom, nem kell neki. Tudok még szopi után fejni, tehát van tej, de sem ugyanazt a cicimet, se a másikat nem fogadja el, ha már szívott valamennyit. Megmértem 100g-ot eszik egy evésre. Miért nem szívja tele magát és bírja legalább 3 óráig? Tudom, hogy furán hangzik, csak nem értem, mert próbáltunk már gyümölcsöt kóstolni és azt úgy gyűri be szopi után, mint a kisangyal. De nem szívesen adok neki még, mert félek még ennyit sem fog akkor szopizni. Szerintetek? Nincs valakinek valami ötlete?
2012. jan. 3. 09:27
 1/9 diny77 ***** válasza:
Szerintem nem baj. Viszont kezd el a hozzátáplálást,mert már kevés neki a cici,több energiára van szüksége.Én is 5 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni, mellette igény szerint szoptatok kb napi 5-6 alkalommal.(+északa is felkel 2szer).Most 16 hónapos :)
2012. jan. 3. 10:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is erre gondoltam, csak annyira bizonytalan vagyok, hogy várjak-e még egy hónapot "becsületből"! Végül is kóstolgatott már párszor, ügyesen eszik kanállal, meg is tudja emészteni. Ezek szerint érdemes lenne kiváltani lassan egy étkezést?
2012. jan. 3. 10:56
 3/9 diny77 ***** válasza:
:) szerintem egészen nyugodtan.A szervezetének is kell,egyre többet mozog,kell neki az energia.Attól még szoptathatod tovább :) én is így tettem,még most is szopizik ahogy írtam és mindent eszik mellette.
2012. jan. 3. 12:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor lassan belevágunk komolyabban:)
2012. jan. 3. 12:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Szerinted lehet az az oka, hogy kevés neki már a tej, hogy 7,8 kiló? 4 kilóval született az "apróság":)
2012. jan. 3. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy kevés lenne neki a tej, hiszen te magad írod, hogy van még a ciciben, csak ő nem kéri.

Vannak olyan kisbabák (az én fiam is ilyen volt), akik akár fél éves korukig, vagy tovább is 2-óránként ciciznek. Sokszor kevesebbet. Más gyerekek meg pár hetesen átállnak a 3-4 órára. Egyéni dolog.

A gyümölcs ízlik neki, gondolom azért eszi olyan nagy kedvvel. Mindenképpen cici után adj neki, ha ragaszkodsz a hozzátápláláshoz, hogy ne apadjon a tejed, ne a gyümölcsből lakjon jól, hanem az anyatejtől. De én még nem erőltetném.

2012. jan. 3. 13:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál! Igazából ezért nem nagyon akartam még neki adni, csak megpróbáltam mit szól hozzá. Szopi után kínáltam és ez volt fura, mert pl egy fél almát simán benyomott, mint aki éhes. Csak nem értem, akkor miért nem szívja tele magát? Vagy tényleg csak ízlik neki és azért eszik ilyen lelkesen? Először arra gondoltam kevés neki a tej és miután nem fogad el cumisüveget, tápszert és ilyesmit, ezért próbáltam ki,hogy kanállal eszik-e. De a múltkor szopi után lefejtem azt a cicimet amiből evett és lazán 50 milit ki tudtam még fejni pillanatok alatt. Mégsem kell neki:( Pedig egyszer-egyszer mértem ezelőtt is és 180-200g-ot evett:(
2012. jan. 3. 14:09
 8/9 xStefix ***** válasza:

Szerintem sincs semmi gond, lehet, hogy ő egyszerűen ilyen típus.

Vagy, a másik lehetőség, hogy nem ér rá többet szopizni, mert annyira elfoglalt. (em rendezi le gyorsan a szopit mostanában? Hogy utána loholhasson játszani, felfedezni.. Ez a sokszor-keveset szopizás emiatt lehet gyakori ebben a korban.

Nem értek egyet azzal, hogy el kellene kezdened már hozzátáplálni, pláne étkezést kiváltani. Ha ízlik neki az alma és szívesen eszi, az jó jel a jövőre nézve, de nem jelenti minden kétséget kizáróan, hogy biztosan szüksége is van rá. (Az anyatej még bőven elég neki.) Persze, ha úgy döntesz, hogy rendszeresen adod neki, azt sem lehet kritizálni, de az, hogy "kellene" neki, ebben a formában nem igaz valószínűleg.

És igen, ha nyújtani szeretnéd a szoptatást, akkor még jóideig szopi után kínáld inkább, hogy megmaradjon a tej.

2012. jan. 3. 14:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is! Valóban 10 perc alatt végez:) Megpróbálok kitartani még egy darabig, amúgy is nagyon cicifüggő, ha kapott is gyümit, "rendes időben" követelte a cici adagját, ugyanúgy szopizott 10-szer akkor is, mint mikor nem kapott. De az tény, hogy rettenetesen tetszett neki a kanalazás:)
2012. jan. 3. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!