Szerintetek baj ha az 5 hónapos fiam még mindig sokszor szopik keveset?
Nem hiszem hogy kevés lenne neki a tej, hiszen te magad írod, hogy van még a ciciben, csak ő nem kéri.
Vannak olyan kisbabák (az én fiam is ilyen volt), akik akár fél éves korukig, vagy tovább is 2-óránként ciciznek. Sokszor kevesebbet. Más gyerekek meg pár hetesen átállnak a 3-4 órára. Egyéni dolog.
A gyümölcs ízlik neki, gondolom azért eszi olyan nagy kedvvel. Mindenképpen cici után adj neki, ha ragaszkodsz a hozzátápláláshoz, hogy ne apadjon a tejed, ne a gyümölcsből lakjon jól, hanem az anyatejtől. De én még nem erőltetném.
Szerintem sincs semmi gond, lehet, hogy ő egyszerűen ilyen típus.
Vagy, a másik lehetőség, hogy nem ér rá többet szopizni, mert annyira elfoglalt. (em rendezi le gyorsan a szopit mostanában? Hogy utána loholhasson játszani, felfedezni.. Ez a sokszor-keveset szopizás emiatt lehet gyakori ebben a korban.
Nem értek egyet azzal, hogy el kellene kezdened már hozzátáplálni, pláne étkezést kiváltani. Ha ízlik neki az alma és szívesen eszi, az jó jel a jövőre nézve, de nem jelenti minden kétséget kizáróan, hogy biztosan szüksége is van rá. (Az anyatej még bőven elég neki.) Persze, ha úgy döntesz, hogy rendszeresen adod neki, azt sem lehet kritizálni, de az, hogy "kellene" neki, ebben a formában nem igaz valószínűleg.
És igen, ha nyújtani szeretnéd a szoptatást, akkor még jóideig szopi után kínáld inkább, hogy megmaradjon a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!