Növekedési ugrás? Hogyan tovább?
Nem pontosan értem, miért kellett egyszerre csak egy mellből szoptatnod..? Ha az egyiket valamiért nem fogadta el (pl. mert nehezebben jött belőle a tej), akkor a gyakori váltással tudnád/tudtad volna a legjobban stimulálni a tejtermelést.
A mellváltás egyáltalán nem baj, sőt, ilyenkor pont az kell, ha szükséges, mert az szaporít a legjobban!
Az pedig, hogy egyre kevesebbet tudsz csak kifejni, megint nem probléma. Ha valaki fejni is tud, az azt jelenti, hogy valószínűleg kicsit több teje is van, mint kéne. Ha nem tudnál fejni egy cseppet sem, az sem jelentené automatikusan, hogy nem elég a tejed. Hanem pont azt, hogy inkább éppen elég lenne. Szóval ezen ne aggódj.
Jól teszed, hogy gyakran teszed mellre most, ezt próbáld is minél inkább így csinálni! Ha mégis sír, mert éhes marad, próbáld valahogy megnyugtatni. Én azt javaslom, hogy pótlást csakis akkor adj neki, ha nem sikerül sehogy máshogy megnyugtatnod vagy időt nyerned a következő szopiig. És csakis annyit adj neki, amivel éppen elvan, de ne rakhassa tele a pocakját. Mindez azért kell, hogy lehetőleg ne ritkuljon (nagyon) a szoptatás, mert ez most a cél. Az üveggel pedig csak óvatosan! Ha így akarod neki adni a pótlást, akkor figyelj oda, hogy nem szopik-e pár napon belül lanyhábban, nem lett-e türelmetlenebb a szopival vagy a melleddel; ezek egy esetleges cumizavar előjelei lehetnek.
Csak higgadtan!
Túlsúlyos anyatejes baba?? ILYEN NINCS!!!!!
Az én 2. lányom ennyi idősen 8 kg-os volt,pedig csak 2980g-mal született. Most 2,5 éves,jó erőben lévő,nem sovány de nem is gurulva közlekedik-valahol a kettő közt van- 12 kg volt a 2 éves státuszon!
Szoptasd továbbra is igény szerint,adj Neki annyit,amennyit "kér",hiszen attól marad egészséges,kiegyensúlyozott!!!!
Üdv:3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!