Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mást is kétségbe ejt hogy ha...

Mást is kétségbe ejt hogy ha kevés a teje és ugy néz ki tápszert kell adjon a babának?

Figyelt kérdés
sajnos egyre bizonyosabb hogy kevés a tejem,csak ugy falja a tápszert ha kapja.van még egy kicsim mellette és lehet nem is lenne rossz ha nem cicizni kellene fél órákat csak lehúzná a tápszert- na most ez utóbbi miatt érzem magam rossz anyának, merthogy két éves a nagy és nagyon nehéz kettövel és teljesen lefárasztanak,pihenni nincs idöm,nem eszem nem iszom rendesen sem,a nap minden percében velük foglalkozom,kivéve ha épp mindkettö alszik de akkor ott az elmaradt házimunka.szóval nincs tejem ez a lényeg,talán emiatt is.és este mikor végképp kifogytam kapja a 90ml tápszert az egy hós babám.na most ennél kényelmesebbet el sem tudok képzelni.szerintetek ez nagy bűn hogy igy gondolom?
2011. dec. 29. 17:17
 1/9 zkriszti3 ***** válasza:
Mivel kevés a tejed az lenne bűn ha nem adnál neki mást. Gondolom a szoptatási technikával nem volt gond. Sok anya magára marad és ezért elfelejt enni, inni , én is így voltam.
2011. dec. 29. 17:31
 2/9 anonim ***** válasza:
én ugyanígy voltam. 2 napig bűntudatom volt. aztán a férjem többször elmondta, hogy mi a jobb? egy "idegbeteg" egész nap tejért küzdő anya aki mellett ott egy másfél éves pici aki még semmit nem tud magától megcsinálni. Rá sem jut idő, csak fejéssel és tejért küzdéssel telik a nap. Vagy fogom az üveget és mindenki jóllakik és idő is jut másra. A harmadik babánál már ennyi bűntudatom se lesz ha így alakul....
2011. dec. 29. 17:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Első babám 2 hónapos most. Van kis tejem, de pótlás kell mellé. Az első 6 hétben úgy éreztem a szoptatás a legnehezebb dolog az életemben. Sehogy nem ment, nem találtam jó testhelyzetet, Petrácska se akart segíteni, sokat sírtam. Tápszert is kap mellette, pohárból, ami tényleg fura, hogy 10 perc se kell és megissza a másfél decit. Míg ha szopizik ez legalább egy óra, már ha van annyi tej éppen. Én teljesen megértelek, tényleg kényelmes a tápszeres etetés.
2011. dec. 29. 17:43
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat.segitett a döntésben,holnaptól többször kapja majd,de mikor adjam?vagy mindig szopi után?
2011. dec. 29. 18:06
 5/9 zkriszti3 ***** válasza:
Mindenképp utána, amíg van tejed és elfogadja az legyen az első.
2011. dec. 29. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:
kicsit fura nekem nem bírálni akarok csak tényleg érdekel, hogy miért írod hogy kényelmesebb a tápszer? Engem is bántana amúgy de pont azért mert én sokkal macerásabbnak tartom. a nagyobbik fiamnak 8 hónapig volt cici, aztán egy betegség miatt elment a tejem. Én utáltam tápszerezni éjjel kavargatni, üvegeket mosni sterilizálgatni, stb a cici meg mindig kéznél van,és nagyon örülnék ha most sikerülne kihúzni az egy évet.Igaz nekem is sokszor kényelmetlen az egész mert csak fekve megy nekünk a szopi túl nagy a cicim, a baba megfullad tőle ha ülünk. Nem azért mert a tápszer esetleg rosszabb lenne a babának. Valamit ennie kell ha csak az van akkor azt és kész. Mondjuk azt én is észreveszem, hogy a másodiknál, már nincs annyi időm normálisan enni inni pihenni, és jóval kevesebb most a tejem mint a nagyfiammal ugyanekkor. Az első babádnál akkor ezek szerint nem volt ilyen gond:
2011. dec. 29. 23:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne ess kétségbe. Ahogy a többiek írták, szoptass többet. Ha mégis pótlás kell, akkor se dől össze a világ :)

Példának okáért a barátnőnmek az első perctől pótolni kellett, felesben kapta a baba. Mindenki oktatta, piszkálta, hogy fejjen/ne fejjen, szoptasson/ne szoptasson, adjon tápszert/ne adjon. Semmi se hasznélt, viszont teljesen kiborult. A másodiknál dettó ugyanez volt, na ott már nem érdekelte, csinálta, ahogy tudta.

Ezt látva én eldöntöttem, hogy ha tudok szoptatni, akkor fogok, ha nem, akkor tápszert adok, mert ugyebár nem azért van, hogy megmérgezzem a gyereket, hanem, hogy egyen valamit. Szerencsére nagyon jól ment sokáig, de egy nagy fejlődési ugrásnál nem volt elég, hiába tettem cicire. Másnap meg is jött és soha többet el nem fogadta. Maradt a tápszer, és nem borultam ki, mert nincs miért, hidd el. A fiamnál ugyanez volt, most még kevésbé bánt. Sajnálom, hogy nem kap tovább anyatejet, mert a világon nincs annál jobb a számára, de pótlom, amíg szükséges.

2011. dec. 30. 00:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is kényelmesebb a tápszer. Bimbóvédővel szoptattam, azt is sterilizálni kell, és 3 cumit használok felváltva, így kétszer intézem a dolgot naponta, nem egyesével. A mérce a cumin van, mindig elkészítem a forralt vizet, csak melegíteni kell és bele a por mérőkanállal. 3 mozdulat és kész. Nekem nem fáradtság. Jobb, mint kínlódni, mert nem lakik jól és 1 óra múlva újra kér, és persze addigra nem jön elég, tehát kavargathatok így is:)
2011. dec. 30. 01:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Én annyira kétségbe voltam esve, hogy sirtam is, hogy akkor mi lesz, aztán adtam neki pótlást. Most 5 hósak vagyunk: reggel anyatej, délelőtt tápi, délben tejpép, délután gyümi, utána anyatej, vacsora tápi+anyatej.
2011. dec. 31. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!