Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fáj a mellem szoptatásná...

Miért fáj a mellem szoptatásnál? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Második gyerkőc, az elsőt 12 hónapig szoptattam, csak a legelején fájt (utána akár 1 órán át is szopizott, de nem fájt). Most a második 3 hónapos, de nagyon fáj, ahogy eszik, 10 perc alatt végez általában (újszülöttként is ilyen gyors volt), véraláfutásos a mellem. A kevés tejtől fáj a szoptatás (nem kap mást, csak anyatejet, csak hallottam, hogy a kevés tej miatt fájhat a szoptatás), vagy csak egyszerűen gyorsan és erőteljesen eszik a fiam?
2011. dec. 16. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:

utóbbira tippelek.

De segíts rá ricinus communis 5ch-val és sok ivással!

2011. dec. 16. 22:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azt érzed, hogy "üresre" szívja, vagy hogy mondjam, szóval nagy erővel üríti ki. Nekem is volt ilyesmi, odabent mélyen a szövetek között fáj, nem? Ha gyakrabban szoptatsz, úgy nem jobb? A tejed is több lenne.
2011. dec. 16. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:

szia!

nekem is ez van. az elsőnél semmit nem éreztem (mármint rosszat :)), de a hugánál... sztem az ígyével "harapja". kizártnak tartom, hogy kevés lenne a tej.

amúgy nekem az első volt a villámgyort: 5 percnél tovább nagyon ritkán szopizott. a tsó 10 perc alatt végez kb.

de nekem is kelemetlen. amúgy sztem fordítva lehet:: amiatt, hogy féj, kicsit göröcsölünk, ezért mi magunk gátoljuk így a tejtermelést

2011. dec. 17. 08:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, elég a tejem, mert este, amikor tényleg kevesebb van, akkor már kevésbé fáj. Akkor teszem mellre, mikor kéri egyébként, éjjel végig alszik már.

Úgy fáj, mintha a járatokat érezném, ahogy szopizza ki a tejet. Szinte mindig marad amúgy benne tej, megelégszik, nem gondolom, hogy kevés lenne, emiatt fájna. Csak furcsa elhinni, hogy azért fájhat, mert annyira gyorsan eszik (amúgy tényleg mohó, sokszor büfizik, meg félre is nyel, csak félálomban bír normálisan enni :) ).

2011. dec. 17. 14:49
 5/5 xStefix ***** válasza:
Nem biztos, hogy annyira gyors, inkább jó erősen szív.(?) Ennek mondjuk örülni kell:), de elhiszem, hogy kellemetlen. Próbáld kicsit türelemre inteni, ha sikerül valahogy, dehát ha ő ilyen típus...
2011. dec. 19. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!