Csak az egyik ciciből eszik a fiam, mit tegyek?
10 napos a fiam. Eddig úgy ahogy evett a jobb cicimből 20-30 g-okat, de ma már csak 10-et eszik belőle. A balból 70-90 g-okat eszik, gond nélkül. Ha lefejem akkor cumisüvegből megissza. Bimbóvédővel szoptatok, mert teljesen lapos a bimbóm. Ezt elhagyni még nem tudom, a nagyfiammal 1 hónap alatt sikerült kiiktatni a bimbóvédőt. Őt 18 hónapig szoptattam gond nélkül.
Segítsetek, mert a jobb cicimben már kezd csökkenni a tejci mennyisége!
Köszönöm előre is!
Első babámnál egy hónap alatt elapadt a tej a jobb mellemben mert fogalmam se volt hogy kéne csinálnom hogy jó legyen, DE! ennek ellenére egy mellből is 5 hónapig csak szopott a fiam és 1 éves koráig szopizott, szóval az se tragédia ha csak egyikből eszik.
De most a második gyereknél már odafigyelek jobban.
Én mindig úgy csinálom hogy a jobbra rakom először, mikor még éhes akkor jobban küzd érte. Megeszi amíg abból jön rendesen, majd átteszem a másikra. Így sose apad el a jobb se, és összességében 150-160 akat megeszik ( 3 hónapos) a te kicsidnek ugye nyilván még nem ekkora az adagja.
Hát örülök ha megeszik 70-80 g-ot, de neki még ez szerintem jó. Az a baj, hogy hiába rakom először a jobbra, csak "tépi", de nem jön sokminden neki. Akkor jól felmérgesedik és jön a hiszti.
Lehet hogy nehezebben jön abból ki a tej??? Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de már nem tudom mi lehet a baj.
Kedves utolsó! Így nem lett féloldalas a cicid? Mármint az egyik nagyobb, mint a másik? Bár nem mintha ez akkora problémát jelentene, csak érdeklődöm.
Azért örülök hogy azt írjátok hogy egy ciciből is megoldható a kizárólagos anyatejes táplálás.
Hasonló cipőben vagyok most, nekem a "jobbosat" szereti.Ami nálam bejött, hogy amikor nagyon éhes (pl. 3-4 óra alvás után) megy szépen a bal cicire, ha éhes nem fintorog rá, kénytelen abból enni.
Ha nagyon elutasító, akkor szoptasd a "kedves" cicijéből, de mindig fejd le a másikat, hogy valamennyire a tejtermelés fentmaradjon. Elméletileg egy mellből is lehet szoptatni gyereket, de nem mindig tud annyira dolgozni, hogy elég tej legyen.
4-es vagyok
Nekem mindig elég tej termelődött, mivel nem használtunk cumisüveget, így én nem fejtem le a balt, így szépen 1 hónap alatt elapadt. De igen elég eltérő volt emiatt a ciciméretem, de nagyon nem foglalkoztatott. Most már egyforma a kettő, bár még mindig nem apadt el teljesen.
Nekem is volt hasonló, én addig próbálkoztam, amíg végül megfordult az arány. :) Akkor megpróbáltuk visszacsinálni és utána nagyjából beállt azonosra.
Fejtem az aktuálisan nem szeretett cicit, és lehetett is érezni rajta, hogy sokkal nehezebben jön, mint a másikból. Sokszor fejtem, volt hogy óránként.
Meg váltogattam szoptatás közben is a ciciket, így amikor még éhes volt a picikém, de már nem annyira hogy hisztizzen, akkor megpróbálkozott azzal is, amiből nehezen jött. Egyszer kétszer jól találtuk el, és utana már OK volt az az oldal is. :)
Olyan is volt, hogy elkezdtem fejni a "rossz" cicit, és amikor éreztem, hogy megindult benne a tej, és sokkal könnyebben jön, akkor tettem cicire a babát.
Most 11 hónapos és még mindig szoptatom, persze eszik mellette már majdnem minden mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!