Mindenféleképpen elapad a tej ha nincs mindennap fejve?

Az első 6 hétben fejtemm, mint egy megszállott, most ott figyel a fagyasztóban jó pár liter tej.
Amióta nem fejek, ugyanúgy elég a tej.

Nagyon ritkán fejtem szopás után az első hetekben, mert a kislányom szinte mindent kiszivott. Szopás után ha sok marad, érdemes lefejni, mert mellgyulladást okozhat, és annál több termelődik. Én igény szerint szoptattam, azaz szoptatok, ráadásul két mellből, most 8 hós a picur, és még mindig szopik.
Ha sok marad benne, fejd ki, ha nem marad benne semmi, és nem vagy biztos, hogy elég neki, kináld meg a másik cicivel, ha éhes, akkor szopik abból is, ha nem, ugy sem kell neki.

Ne félj nem apad el! Ha nem fejsz akkor egy idő után kevesebb lesz. Annyi fog termelődni amennyi a babádnak kell. Kereslet-kínálat. Ha nem elég neki egy ciciből,mondjuk a fejlődési ugrásoknál(6hét,3hó,6hó) akkor többet kell mellre rakni, vagy mind a kettőből lehet etetni. Akkor fejj ha túl sok marad a melledben nehogy begyulladjon. Amint írtad ez nem nagyon fordul elő.
Jó babázást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!