Gyógyszerszedés miatt fél éves kicsim szoptatását abba kell hagyjam mihamarabb. Hogyan tegyem?
Persze, nyilván az a legjobb mindenkinek, ha nincs szükség semmilyen "mesterséges dologra", de jelen esetben sajnos van.
Azt viszont nem biztos hogy mérlegelte a gyerekorvos, hogy milyen következményei vannak egy drasztikus elválasztásnak, mind a baba, mind a mama szempontjából. :o(
Lehet, hogy egy kis "felesleges cukor" kevesebbet árt, mint az elválasztás...
A szoptatási tanácsadót még hívd fel, mindenképpen!
Mellesleg azt is megkérdezném, hogy mi az a "vegyi cukor".
Mert ilyen nincs... A cukor, az cukor. Egy szénlánc. Akkor is, ha természetesen fordul elő, és akkor is, ha mesterségesen állítják elő...
De még megkérdezem erről este a férjemet is, ő kémikus...
nem cukor...:)) cucc :))
epilepszia gyógyszerben lévő dolgokra gondoltam, amik átmennek a tejbe
Ajjaj. Kicsit szelektíven olvastam, 1000 bocsánat! :o)
Viszont ha ezt a hülye mellé olvasást leszámítjuk, a véleményem ugyanaz. A szoptatási tanácsadók tudják a táblázatból (amit már belinkeltem), hogy mennyire megy át az adott hatóanyag a tejbe, illetve hogy mennyi a felezési ideje, tehát annyi időn belül a vérben a koncentrációja a hatóanyagnak az összeshez képest már a felére csökken. Emiatt lehetséges, hogy kiszámítják, mikor veszed be, és aztán ahhoz képest mikor szoptatsz, addigra már minimális és elhanyagolható a mennyiség, ami az anyatejben is megjelenik, a babának valószínűleg semmit nem okoz, tehát tudsz tovább szoptatni.
Mint írtam, az egyes rizikócsoportban van a hatóanyagod, tehát a teljesen veszélytelen (nullás) csoportnál csak egy kategóriával van magasabban.
Ezért ha szeretnél szoptatni, akkor híd a tanácsadót!
Én meg várom a fejleményeket! :o)
(Egyébként szükség helyzetben a szopis tanácsadó az elválasztási dolgokban is jobban tud segíteni, mint bárki más. De remélem, erre nem fog sor kerülni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!