Abbahagynád a 8 hónapos babád szoptatását egy jó lehetőség miatt? Fejni nem tudok.
Kaptam egy nagyon jó, szinte soha vissza nem térő lehetőséget a munkám szempontjából. Anyagilag is megdobna minket, végre rendezhetnénk a hiteleinket, és jobban élnénk.
Egy 5 éves fiam és egy 8 hónapos lányom van, nagyszülők nincsenek, így a lányom apával maradna itthon.
Ez a munka igazából "csak" 8 hónap lenne, sok utazással is jár de úgy hogy hetente 2-3 nap tehát 2 éjszakát nem aludnék itthon.
A fiammal anno nagyon megszenvedtünk a szoptatás beindulásával de végül 5 hónapig csak anyatejet kapott, majd 11 hós koráig szopott amikor is nagy bánatomra magától szokott le.
A lányommal minden sokkal könnyebben ment, most is még minden étekzés után plusz éjjel egyszer szopizik, tehát 5 étkezésből 2 már "rendes" étel, 3 szopi.
Fejni sajnos nem tudok, sose tudtam, már anyatejes liga szakértője is volt kint nálam és tényleg elenyészőt lehet lefejni a mellemből. Se elektromos, se kézi mellszívóval nem jön csak 20-30-40 mili max.Tehát hónapokig nem tudná adni neki a férjem a lefejt tejet, vagyis ez a 20-30 mili semmire se lenne elég.
Ti mit csinálnátok a helyemben??
Hát az elsőnél ugye megküzdöttünk, és most úgy örültem hogy ilyen simán ment/megy, a babámnak teljesen elég a tejem, sose kellett pótolni, most se eszik más ételből hú de nagy adagokat szóval nagy eséllyel még sok sok hónapig szopizna...
és akkor én meg elválasztom :(
Nagyon nem jó érzés...:(
Hát igen nem is a leválasztás a kérdés (mert ha itthon leszek, megkínálom amikor csak lehet de gyanítom hamar leszokik ha mindent üvegből kap majd) hanem hogy elvállaljam e a munkát, anyukám szerint a munka megvár. A férjem meg rám bízta ő megérti azt is ha maradni szeretnék (én se jókedvvel megyek) és az anyagi gondjainkra meg mindig azt mondja hogy ne aggódjak majd ő megoldja...dehát látom hogy nem tudja megoldani, így is sokat dolgozik de sokkal jobb lehetőséget nem kap mint amiben most van.
És azt is elfogadja ha elvállalom.
Elvállalnám a munkát. Már nem olyan pici a babád, semmi baja nem lesz az apukájától és a tápszertől.
Ha együtt lesztek, azt "minőségi" módon kell majd eltölteni.
Nem egyszerű a helyzet...
Az én lányom 2,5 éves volt, amikor elkezdtem az egyetemet, és pontosan azért ekkor, mert korábban még attól féltem, hogy a szoptatás kárára mehet. Szerencsére még suli mellett is további 1 évet tudtam szoptatni, dehát ő már nagylány...
Én a helyedben az anyagi helyzetet nézném meg alaposabban. Mennyire vagytok rossz szituban, mennyire lenne fontos, sürgős ez a munka? Életbevágó vagy "csak" életszínvonal-javítás?
Én mondjuk javíthatatlan optimista vagyok és hajlok azt gondolni, hogy (enyhe túlzással) az anyagi helyzetet "bármikor" jobbá lehet tenni, szoptatni viszont csak most tudsz - de ez súlyos körülmények között már nem biztos, hogy megállja a helyét.
Ha van tejed, szerintem fejni is tudsz, egy megfelelő fejőgéppel.
Próbáld ki a medela kórházit vagy Swinget.
Hívd fel őket, nekem is segítettek!
www.medela.hu - ott megtalálod a telefonszámot.
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!