Ha rosszul kapja be a bimbómat a baba, hogyan igazítsam meg?
Már 4. hónapos, és náha túl pivire nyitja a száját, ezért az udvart nem kapja be. Így fáj... Meg hát folyik is ki a szájából.
A tej jön rendesen amúgy.
Ha leveszem a cicimről, hogy megigazítsam, akkor sírva fakad, mert azt hiszi, elvettem a cicit. Így összeszorítom a fogam, és várok...
kisujjadat dugd be a szájába és akkor könnyen kitudod venni! Mindenképpen igazítsd meg, mert egy az, hogy fáj, a másik az, hogy kevesebb tej fog a pocakjába menni, a harmadik meg az, hogy könnyed begyulladhat így a mellbimbód! Mikor etetni készülsz nyomd össze a cicid a bimbó udvar fölött mintha kézzel fejnéd és úgy told a pici szájába a cicit!
Sok sikert!:D
EZt így tudom, így szoktam "megmenteni" a bimbómat, meg igyekszem én a szájába tenni. De kis önálló baba: csomószór kiköpi, amikor én tettem a szájába (a kiemelős technikávalÖ, és rosszul kapja be. Ez olyankor van, amikor nagyon éhes!
Valami olyan technika/praktika nincs, amihez nem kéne őt levenni a cicimről?
Első vagyok
Megpróbálhatod megcirógatni az arcát és a kis száját hátha kicsit elengedi a cicit és akkor utána jobban beletenni.
Nekem is az elején volt, hogy nagyon mohón akart rácuppanni, na akkor sikerül félig bekapni vagy csak a bimbómra harapott rá(Naná, hogy egyből csillagokat láttam). Igény szerint szoptatsz vagy 3 óránként?
sajnso mindenképp le kell venni, ha rosszul kapta be. amikor a szájába adod, akkor tudsz ügyeskedni pl. nekem néha sikerült hüvelyk és mutatóujjal nagyobbra nyitni a száját, és közben tettem mellre (tehát 1 mozdulattal). vagy az alsó ajkához ha érinted a melled (vagy az ujjad), akkor nagyobbra nyitja a száját. ilyenkor kell "ráhúzni" a babát a mellre, tehát nem a mellet teszem a szájába, hanem a mell köré húzoma babát.
sok sikert!
Köszi!
Igény szerint szopizik. Néha azonban várnia kell, mert eleve, van egy nővére, ami miatt nem mindig tudok akkor szoptatni, amikor szeretnék, illetve ő elég türelmetlen. Sokszr előfordul, hogy jó nagyot alszik, és arra ébred, hogy éhes. Na, ilyenkor mindig hosszú az idő, amíg az ágytól elérek a fotelig :)
És érdekes, mert leginkább a jobb cicimmel fordul ez elő, pedig egyáltalán nincs semmi anatómiai eltérés a két mellem között. És olyankor, amikor a balból eszik elsőnek, a jobból másodknak. (mindig 2 ciciből kér, nagy étvágyú baba; és midng váltom, hogy melyikből kezdje a szopit)
A sétákat is mindig úgy időzítem, hogy hazaérjünk, mire várhatóan megéhezik Amúgy meg bárhol szoptatok (na azért az árokparton ebben a hidegben nem, de váróteremben, kocsiban, barátnőnél...) Én nem tartom gáznak, ha valaki szoptat - teljesen természetes, úgysem látszik a cicim, csak mintha dajkálnám a picit.
Dehonnem van valamicske eltérés, egyik páros szervünk se szimmetrikus. :)
Ha nincs különösebb okod, akkor szoptathatsz mindig fix sorrendben is, ha a babádnak csak ezzel az egy menetrenddel van gondja. Ha minden simán megy, akkor rá fog állni a melled, hogy mindig x lesz a kezdő és y a befejező.
na jó, azt tudom, a jobb amúgy picit nagyobb (75 A-s vagyok, szoptatóan, tehát kicsik így is :)), de úgy gondoltam, durva eltérés nincs. meg az első lányomnál nem volt gond, meg ost sincs mindig, csak mondjuk minden 3. szoptatáskor.
Köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!