6 hetes a babam, egesz nap jol eszik semmi baj a tejcsi mennyisegevel, viszont este a furdetes utani szopinal csak rangatja a fejet, es hadonaszik a kezevel. Mi lehet ez? xstefix segits!
Nekem az első varriáció volt..azaz "kevés" ugyanannyi mint reggel (én mértem) DE neki az estére kevés volt így a hajnalban lefejt anyatejjel pótoltam...ciciből 120ml-re még megivott majdnem 100ml anyatejet...
de én is mire rájöttem volt vagy 2 hét...
Lehet kevés a tej (pl. 6 hetes növekedési ugrás miatt); ilyenkor estefelé próbáld gyakrabban szoptatni, ha együttműködik. Ezzel stimulálni tudod a mennyiséget is - de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy idővel biztosan elmarad az esti gyakrabb szoptatás! Lehet, hogy a tejtermelésednek lenne szüksége rá, hogy minden este többször szoptass, vagy a babád igényelné ezt rendszeresen. Próbáld ki és meglátod, hogy átmeneti-e vagy esetleg tartós.
A kevés tej miatt eshet meg az is, hogy ez a kevesebb nehezebben ürül ki és ezért morcos. Ha az elején is lassabban indul meg, kicsit fejj előre, hogy könnyebben rákapjon. Illetve ne várd meg, amíg sírva kér szopit, minél hamarabb kerüljön mellre, hogy még türelmesebben álljon neki. Ha csak a tejfolyás lassulásával mérgesedik be, akkor megteheted, hogy ilyenkor átteszed a másik melledre, hogy azon folytassa. Ha szükséges, idővel visszateheted majd az elsőre is - de a hátsótej alapos ürülésére mindig figyelj oda, bármilyen ritmusban is szoptatod. (Igaz, hogy hosszú távon mindkét esetben az lenne az üdvös, ha ő maga szokná meg, hogy elég türelmesen szopizzon rajtad...)
És végül, ha közben hasfájós jeleket is produkál, húzkodja a lábát, fájdalmasan sír, esetleg pukizik, kakil, akkor ezeket kellene orvosolni. Erre sokféle tippet adtunk már ilyen kérdésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!