Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptattatok?

Meddig szoptattatok?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyi az az idő ami még "normális". 2-3év?
2011. nov. 7. 21:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
1 éves koráig, magától hagyta abba. Szerintem 1éves kora körül legjobb elválasztani. Később már olyan "akarata" van egy gyereknek, hogy sokkal nehezebb az elválasztás.
2011. nov. 8. 09:08
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapos koráig sikerült, de nem terveztem másfél éves koránál tovább. Picivel egy után elválasztottam volna. Hogy ki mit tart normálisnak más és más, ah szoptatás portálon fogsz ennek utánaolvasni, ott azt fogod találni, hogy egy éves kor alatt nem elválasztásról, hanem "szoptatási" sztrájkról beszélnek és, hogy ne válasszuk el külső erővel, a babát, csak akkor amikor ő akarja. Még azt is normálisnak tartják ha ez 5-7 évesen történik.

Te döntöd el, melyik variációt szeretnéd, esetleg egy harmadikat :)

2011. nov. 8. 09:20
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem elválasztódás és nem elválasztás.
2011. nov. 8. 12:54
 14/24 anonim ***** válasza:
így van, rosszul írtam.
2011. nov. 8. 13:12
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

13 hónapig szoptattam.

Egyéves koráig terveztem, kicsit kitolódott, végül egyfajta közös megegyezéssel fejeztük be. Nem ítélek el senkit, aki sokáig szoptat, de én nem szerettem volna.

Férjem tegnap találkozott egy rég nem látott barátjával, aki elmesélte, hogy a 2,5 éves kisfia rendszeresen közli, hogy "a cici az enyém". Az ilyesmi nekem olyan fura... De persze ha a családnak megfelel, tényleg semmi közöm hozzá.

2011. nov. 8. 13:25
 16/24 anonim ***** válasza:
69%

Mindkettőt 10 hónapig szoptattam.

Számomra 1 év az ideális, utána én már nem tartom normálisnak, főleg 1,5 év felett.

2011. nov. 8. 14:57
 17/24 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem 2 évig normális teljesen! Úgy tudom, h egy lelkileg egészségesen fejlődő baba, 1 és másfél éves kora között elválasztja magát! A mienk már elmúlt 1 éves, én kicsit rásegítek az elválasztódásra! Ha kínáltam kért, ha nem,nem jutott eszébe! Ebből gondoltam, h lassan elég lesz, én a végleges elválasztást másfél éves korára szeretném befejezni! De én sem ítélem el, aki tovább szoptat, midnekinek magánügye!
2011. nov. 8. 15:53
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Akkor az én lányom lelkileg nem fejlődik egészséegsen??

2,5 éves és még cicizik

Szerintem meg a az elválasztás nem tesz jó a kis lelkiviláguknak.

2011. nov. 9. 09:04
 19/24 A kérdező kommentje:

Az én fiam 20 hós és még nem látom az "alagút végét" :)

Csak kiváncsi voltam kinek mi a véleménye erről, persze nem gondolom hogy aki kevesebb ideig /vagy több/ szopik más lenne. Nővéremnek 3 lánya van /21év-17év-5év/. Tök máshogy szoptak 3hó, 6hó és 36!hó-ig. Az első kettőnek semmi baja hála istennek a kicsi aki 36hó-ig szopott allergiás, asztmás és tök beteges sajna. Azért jó tudni, hogy van aki nem itél el, sőt!

2011. nov. 9. 12:00
 20/24 anonim ***** válasza:
49%

1,5 éves, én meg 18 hónapos terhes vagyok, sajnos mostanra teljesen el is apadt a tejem. :( Szerencsére még cumizásra használja, azon alszik el.

Remélem, hogy ha ő akarja, akkor a pici születése után is tud majd szopizni még.

Szerintem amúgy valahol 2-2,5 éves kor a határ, de igazából, ha az anyukát nem zavarja, hogy tovább cicizik a gyereke, akkor szoptasson tovább, másra nem tartozik.

2011. nov. 9. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!