Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Jön a tesó! Kezdejem az...

Jön a tesó! Kezdejem az elválasztást vagy várjak még?

Figyelt kérdés

Most 14. hós a lányom és kiderült, hogy terhes vagyok. Már előtte is gondoltam rá, hogy lassan ideje lenne elkezdeni az elválasztást, de mostanában nagyon foglalkoztat a gondolat, mert nem akarok 2-őt szoptatni. Azt olvastam, hogy 4-5 hós terhességnél csökken a tejmennyiség és megváltozik az íze,így a legtöbb gyerek leválassza magát.Szerintetek várjak erre vagy kezdejm el?

Mivan ha ő nem választja el magát, mert ugye ilyen is van?

2011. nov. 1. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha már eszik mindent rendesen,akkor könnyebb elválasztani vagy ő maga is elválasztja magát. 14 hósan már nem a tej a fontos neki,hanem a cumizás.
2011. nov. 1. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha neked nem fér bele, hogy terhesen szoptass, illetve a tandem szoptatás, akkor válaszd el. Ha nem sürgős, akkor inkább fokozatosan próbáld csökkenteni a szoptatást, a babádnak és neked is így lenne a legjobb.

Bár terhesen sem ellenjavallt a szoptatás (néhány esettől eltekintve), de szoptatni addig jó és érdemes, amíg mindkét félnek (anya és baba) is megfelel:)

2011. nov. 1. 17:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Ugyan így vagyok, már ami a tesók korkülönbségét illeti. Az enyém még sokszor cicizett, amikor terhes lettem, napi 4-5 alkalommal is, éjjel is vagy 3-szor. Nem áll(t) szándékomban elválasztani, de a 7.-8. héten annyira érzékenyek lettek a cicijeim, hogy majdnem sírva fakadtam mindig, amikor bekapta, és kifejezetten erős méhösszehúzódásokat is csinált. Plusz a koraterhességi "kómás fáradtság" miatt is elegem lett az éjszakai cicizésekből. Ezért előbb azokat szüntettem be: elmondtam neki, hogy most nem kap mert anyának fáj, majd reggel. Első éjjel óriási sírás volt belőle, második éjjel csak párszor felébredt, de odabújt hozzám és aludtunk tovább. Azóta alszik éjszaka, ha fel is ébred, elég ha megsimogatom (együtt alszunk, egy ágyban).

Amúgy a fiam csak a beágyazódás környékén pár napig nem kérte a cicit, azóta ugyan úgy kell neki mint előtte. A tejem viszont sokkal kevesebb lett, szerintem nem is nagyon van már benne. Mosta reggeli cicizéseket próbálom elsumákolni.

Én úgy gondolom, hogy ha Neked nem okoz gondot, fájdalmat, akkor várj türelmesen, egy-egy alkalmakat állíts le szép fokozatosan. Ilyen korú baba már megérti, hogy most nincs, de este lesz, meg hasonló. :) Ha cicin alszik el, akkor lesz nehezebb a teljes elválasztás, én ezért is félek tőle...

2011. nov. 1. 20:22
 4/7 anonim ***** válasza:
3 hónapos terhes voltam, amikor a lányom leszokott. A terhesség előrehaladtával egyre erősebben érződik a terheshormon a tejen, a gyermekek 85 %-a ilyenkor már magától elhagyja a szopit. Szerintem várj még, nagy eséllyel hamarosan magától is abbahagyja majd.
2011. nov. 1. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányommár nagyobb, 1 hónap múlva lesz két éves, de még szopizik!20 hós volt mikor kiderült hogy babát várok (terveztük) de nekem nem áll szándékomban elválasztani!

Én azt is szeretném, ha tendemben szopiznának, sokkal kevesebb a testvérféltékenység is...Meg számos előnye van a nagyobb gyerkőcre nézve is!A kicsire is!

Pl ha a nagy a végig szopizik, akkor a kicsinek automatikusan van tej mikor megszületik, nem veszít a súlyából, és az anyukára nézve, pedig nem lesz megint fájdalmas a tejbölövellés!

A nagy pedig újra megkapja azokat a nagyon fontos immunanyagokat, amik az előtejben vannak!

Na nem lobbizok a tandem szopi mellett, mert ezek csak az én érveim... :)

Szóval az pedig, hogy a 16. héttől már a pocakodban lévő kisbabának termelődik a tej, igen azt sok gyerkőc már visszautasítja!Mert akkortól már tényleg nagyon kevés, és nagyon más az íze...

De van ugye aki ezt is kibírja...

Én si a helyedben ha minden áron el akarod választani akkor a fokozatosságot tartanám,és az elmagyarázást (és semmiképp ne fogd a kistesóra, mert az pedig nagyon növeli a féltékenységet)

Fokozatosan magyarázva!Azt mondhatod, hogy Neked fáj!Vagy tegyél rá citromot,és elromlott de szerintem az nagyon drasztikus!

Sok boldogságot kívánok! :)

23 hós kislány és 13 hetes pocakbabi anyuja

2011. nov. 2. 07:25
 6/7 xStefix ***** válasza:
100%

Ha rád nézve nem kockázatos a szoptatás és egyelőre még nem is annyira terhes, akkor szerintem is várj még vele egy kicsit. Ha idővel se történik változás, akkor pedig szerintem is fokozatosan érdemes először megpróbálni.

Bár nem vagyok benne biztos, hogy (a nagyobbak) ezt nem kötik össze a kistesó érkezésével. Féltékenység, ugye...

2011. nov. 2. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:

A 4.hónaptól nagyon lecsökken a tej nekem csak pár csepp volt,ilyenkor érdemes próbálkoznod az elválasztással.

Az én kisfiam viszont kitartott,szülés után tandem szoptattam,bár a nagy akkor 2,5 éves volt,csak reggel és este volt szopi engedve,bár az első hetekben gyakrabban,rengeteg tejem volt,a nagyfiam meg is hízott a sok zsírdús tejtől.Viszont engem nagyon fársztott a két gyerkőc szoptatása a sok sok pozítívum ellenére.Végülis 5 hónapig ment így aztán a nagy nem kérte.Peigd Anyukám azzal riogatot hogy még 5 évesen is szopizni fog.

2011. dec. 13. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!