Hogyan tervezitek az elválasztást 1 éves kor feletti gyereknél?
A kislányom 15 hónapos volt, amikor elhagytuk a szopit. 1 éves korától már csak reggel és este szopizott. Először is javasolnám, hogy próbáld meg leszoktatni az éjszakai szopiról. Ebben a korban már biztosan nem éhes éjjel, csak Téged akar, megszokta.
Kb 13 hónaposan lassan elkezdtem vele megkóstoltatni a tejitalt (Milupa Junior 1+), délutánonként egy keveset. Először nem tetszett neki, pár kortyot ivott. De néhány nap alatt már megivott egy jó nagy pohárral. Ekkor éreztem azt, hogy elhagyhatom az esti szopit. A szopi helyett tejitalt kapott, a többi esti rutin pedig ugyanúgy zajlott mint szopinál (igyekeztem már régóta nem cicin altatni, így sokkal könnyebb volt az átállás). Nem kérte a cicit! Aztán egy idő után ugyanígy csináltam a reggeli szopival is. Arra viszont odafigyeltem, hogy még többet babusgattam, összebújtunk. Így aztán simán, zökkenőmentesen leszokott a ciciről, nem is kérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!