Meddig szoptassunk? Ti meddig szoptattatok vagy mikorra tervezitek a szoptatás abbahagyását?
Én igény szerint szoptatok, a fiam cicimániás. Most 19 hós magától hagyta el legelőszőr a déli szopit, és a délelőttit, majd a délutánit is. Jelen állás szerint reggel ébredés után még kéri, a déli elalváshoz időnként, valamint még mindig szopival alszik el este.
A babának az a jó szerintem ha fokozatosan le tud választódni. Az anyukának pedig ha igény szerint szoptat.
Szerintem felesleges sokáig szoptatni.
Attól még, mert nem szopik 2 évesen, azért még össze lehet bújni, és cirógatni az arcát stb... Játszunk, hancúrozunk az ágyban minden lefekvés előtt.
Első baba 11 hóig, második 14 hóig szopott.
Nekem is, meg nekik is így volt a legjobb.
Lényegében magától hagyta abba, mert az utolsó hónapban már csak mosolygott meg csibészkedett szopizás közben.
A tej meg folyt mindenhová...
Attol még hogy nem szopik, még össze lehet bújni vele.
Ez hülyeség, hogy csak akkor ha szopik.
Én nem azt írtam,h csak akkor lehet összebújni.(Érdemes előítéletek nélkül olvasni.)Én egy szoptatott babáról írtam,aki nappal már nem szopik,ezért az esti szoptatás testileg-lelkileg jól esik neki.
A szoptatás akkor jó,ha addig tart,amíg mindkét fél jól érzi magát tőle.Ha a baba "unja meg",egyértelmű,elválasztja magát.De ha az anyukának teher,ő is abbahagyhatja.
Viszont hagyjuk meg a lehetőséget a választásra beszólogatás nélkül.
Babám még nincs, de ezt a cikket találtam, talán segít. Amúgy úgy hallottam, hogy 1 év az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!