Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » SOS! Valamit nagyon elrontunk,...

SOS! Valamit nagyon elrontunk, ugye?

Figyelt kérdés

1 hetes a kislányom, nagyon csendes baba, csak szoptatáskor ébred fel. Nincs mérlegünk, így nem tudom, pontosan mennyit eszik, de a kórházban javasolt napi 6 étkezése megvan, plusz 1 éjszakai. Mivel besárgult, ezért javasolták a folyadékpótlást, teát kap.

A probléma az, hogy cicin ájultra szopizza magát, de ha utána büfiztetni próbálom, mindig felébred (nem igazán szokott büfizni), és pár perc nézelődés után ismét sírni kezd a ciciért. Ilyenkor kapni szokott egy kis teát (olyan 10-20 ml - azt mondták annyit adjunk neki, amennyit elfogad), van hogy ez elég is neki, de legtöbbször még tea után is visszakéri magát mellre, és újabb 20-30 percen keresztül eszik.

Nagyon félek tőle, hogy ez már nagyon sok neki, olyan kicsi még a gyomra és el sem tudom képzelni, hova fér bele ennyi táplálék.

Most éjszaka például 10-kor evett, ivott 20 ml teát, aztán hajnali 3-kor ébredt újra, de párom nem keltett fel, hanem ismét megteáztatta. Ezzel csak az a baj, hogy ezzel a két étkezéssel a gyerek a 10 órai szopi mellé bevágott 125 ml folyadékot! Ezért haragszom is páromra, mondtam neki már egy csomószor, hogy a tea a táplálkozás kiegészítője kell, hogy legyen, nem a helyettesítője! Főleg, mert ott volt lefejve a hűtőben 80 ml anyatej, amit direkt éjszakára fejtem.

Valamit nem jól csinálunk, ugye? Kis súlyú babám van (3 kiló alatti), besárgult, nagyon aluszékony. Mit kellene másképp tennem? Félek, nem akarom tönkretenni a bélrendszerét!

2011. nov. 1. 08:18
1 2
 11/11 xStefix ***** válasza:

Ja igen, és: az anyatej étel ÉS ITAL is egyben, úgyhogy anyatejes babának egyébként sincs szüksége plusz folyadékra. Nem kell semmiféle kiegészítés a tápláléka mellé, mert az elsőtej híg, szomjoltó, pontosan ezt a célt szolgálja. Ha majd gyakorlott szoptató anyuka leszel, látni fogod, hogy lesz, amikor a babád csak a tejed elejét szívja ki, a végét nem: az azt jelzi majd, hogy csak szomjas volt, de éhes nem.

Hidd el nekünk, hogy jól ki van ez találva! A szoptatási tanácsadók nem tévednek.

2011. nov. 2. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!