1hete szültem császárral a pici szopik de 10 perc mulva potlás kell neki, az nem baj? Már gondoltam arra hogy csak tápszert adok neki és cicit nem. Mit tanácsoltok?
még várj a pótlással,nem baj,ha 10 perc után kér enni,adj neki,be fog állni a tejtermelésed és neki is meg kell tanulnia hatékonyan szopizni.(6 hetes kor körül lesz majd megint egy fejlődési ugrás). nézz körül itt: www.lll.hu
nálam is volt ilyen időszak,az a jó,ha sokat szoptatsz,mást ne adj neki (ne adj teát,vizet), és fejjél,az is segít!
Szia!
Én is császárral szültem, tegnap volt 1 hónapos a picurkám. Mindenképpen szoptasd először, utána pótolj. Tudom, nem könnyű. Nekünk nehezebben is indul be, mint a természetesen szülőknek. Nálam még az is volt, hogy picit előbb jött a babó (2,5 héttel), picit sárgán hoztam haza, emiatt aluszékony volt, meg a bimbóm is befelé forduló (már kezd alakulni), csak bimbóvédővel tudom szoptatni (kedd óta néha sikerül anélkül). Amikor hazajöttünk, 10g-kat szopizott, a többi lefejt tej meg tápszer volt. 3 napig kellett tápszer, utána már elég volt a lefejt tej. Mindig elaludt. Ahogy múlt a sárgaság, egyre többet szopizott (30g körül), most pár napja ott tartok, hogy nappal nemigen kell pótolni, 70-80g-t szopizik. Ma produkált egy 80-90g közötti kört. Szóval nehéz, én sokszor sírtam kínomban, de megéri a fáradságot. 2-3 hét és jobb lesz. Kitartást és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!