Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1hete szültem császárral a...

1hete szültem császárral a pici szopik de 10 perc mulva potlás kell neki, az nem baj? Már gondoltam arra hogy csak tápszert adok neki és cicit nem. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem célszerű sűrűn mellre tenni a babát, mindkét mellből szoptatni, minden egyes sírásra mellre tenni a babát. Minél több inger éri a mellett, minél többször üríti a baba, annál több jelzést kap a test, hogy termeljen tejet. Szerintem ne adj neki tápszert, első legyen a cici, s ha azzal nem lakik jól, akkor pótold.
2009. máj. 3. 19:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen szoptasd Őt!Ha nagyon nem lenne elég akkor pótolj csak!Mindíg első a szopi legyen!Amíg egy csepp tej van a melledben addig tedd rá a babádat!És gratulálok a gyermekhez!
2009. máj. 3. 19:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

még várj a pótlással,nem baj,ha 10 perc után kér enni,adj neki,be fog állni a tejtermelésed és neki is meg kell tanulnia hatékonyan szopizni.(6 hetes kor körül lesz majd megint egy fejlődési ugrás). nézz körül itt: www.lll.hu

nálam is volt ilyen időszak,az a jó,ha sokat szoptatsz,mást ne adj neki (ne adj teát,vizet), és fejjél,az is segít!

2009. máj. 3. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is császárral szültem, tegnap volt 1 hónapos a picurkám. Mindenképpen szoptasd először, utána pótolj. Tudom, nem könnyű. Nekünk nehezebben is indul be, mint a természetesen szülőknek. Nálam még az is volt, hogy picit előbb jött a babó (2,5 héttel), picit sárgán hoztam haza, emiatt aluszékony volt, meg a bimbóm is befelé forduló (már kezd alakulni), csak bimbóvédővel tudom szoptatni (kedd óta néha sikerül anélkül). Amikor hazajöttünk, 10g-kat szopizott, a többi lefejt tej meg tápszer volt. 3 napig kellett tápszer, utána már elég volt a lefejt tej. Mindig elaludt. Ahogy múlt a sárgaság, egyre többet szopizott (30g körül), most pár napja ott tartok, hogy nappal nemigen kell pótolni, 70-80g-t szopizik. Ma produkált egy 80-90g közötti kört. Szóval nehéz, én sokszor sírtam kínomban, de megéri a fáradságot. 2-3 hét és jobb lesz. Kitartást és jó babázást!

2009. máj. 3. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!