Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen kutatások igazolják,...

Milyen kutatások igazolják, hogy tényleg mindig a baba igényéhez igazodik az anyuka teje?

Figyelt kérdés

Azaz nincs rossz, vizes, nem tápláló anyatej?

Mindig ezt írjátok és én ezt így kétlem. Szerintem igenis van olyan, hogy valamiért nem annyira tápláló az anyatej kellően.

Mit gondoltok?

2011. okt. 2. 20:41
1 2 3 4
 31/32 xStefix ***** válasza:

Már sokszor leírtam, de akkor még egyszer: tanácsadónak (is) készülök, úgyhogy tartanom kell magam bizonyos szakmai szabályokhoz. És ezek a szabályok (mint bármely más szakma vagy tudomány esetén is!) a "sokévi átlagból" születtek meg! Igen, igazad van abban, hogy ez néha szűklátókörűséget sugall, de ez nem így van minden más területen is? Minél profibb lesz valaki egy adott területen (és nem magamra gondolok itt), annál jobb szemmel és hamarabb kiszúrja pl. a problémák valódi okát és kapásból tud javaslatot tenni rájuk stb. - de igen, néha megesik közben, hogy pont ezért kevésbé látjuk meg az egyéni dolgokat és néha kicsit rugalmatlanok is vagyunk.

De ez minden témában így van, nem csak a szoptatásban! Persze lehet azt mondani és elvárni, hogy "dehát aki emberekkel foglalkozik, az legyen nyitott és körültekintő", de aki ebben dolgozik, az pontosan érzi, hogy ez néha nagyon nehéz. Minél több időt tölt el benne valaki és minél több (hasonló dolgot) lát, annál nehezebb. Lásd pl. az eüs. dolgozók kiégését is... Még a profi szopis tanácsadóknak is figyelniük kell magukra és tudniuk kell egyensúlyozni a két véglet között. Néha nagyon nehéz szakmabelinek maradni és az általános (és legtöbbször helyes) szabályokat "hirdetni", miközben mindenki azt várja el tőled, hogy egyedi megoldásokkal gyere ki. És mindezzel most nemcsak magamat védem, de talán ha ezt végiggondolod, láthatod, hogy nekem se olyan egyszerű korrekt választ adni. Ami lojális marad a szakma megállapításaihoz (márpedig tényleg a LEGTÖBB nő teje ideális összetételű - de lehet, hogy te épp kivétel vagy /bár ettől az összefüggés még megmarad!/), ugyanakkor alkalmazkodik is az aktuális helyzethez.

És úgy örülnék, ha egyszer ezt valaki anélkül is meglátná a válaszaim mögött, hogy leírnám. Néha rosszul esik ám, hogy úgy ítélnek el és ragasztanak rám kedves címkéket mások, hogy ezekre nem is gondolnak. Nem a magam igaza miatt vagyok itt, hanem azért, hogy másoknak segítsek, az alapján, amit tanulok és amit magam is megtapasztaltam. Most ez nagyon beképzeltenek hangzik, de úgy látom, kevesebben vagyunk itt azok, akik tudományosabb oldalról (is) szokták nézni a dolgokat, nemcsak a saját élményeikből indulnak ki, hogy ők hogy csinálják, nekik mi vált be stb. Én azt gondolom, hogy talán nem baj, ha néha én/mi is leírjuk, szerintünk hogy is van ez. Mert ez is a segítségnyújtás egy formája.

2011. dec. 5. 10:08
 32/32 A kérdező kommentje:

A számok:D

szóval 0-7hóig 13cm-t nőtt

8-9. hónapban 5cm-t.

és én vagyok könyvelő, pénzügyes:DDD

Remélem mostmár rendben lesz minden.

Mindenki válaszát köszönöm szépen!

2011. dec. 5. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!