Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerettek szoptatni?

Szerettek szoptatni?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm szerint csodabogár vagyok mert szeretek szoptatni...én azt gondoltam eddig h mindenki szeret. Vagy nem?
2009. ápr. 28. 07:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Imádtam szoptatni!Eddig 2 gyermeket sikerült és most minden jel arra utal,hogy érkezik a 3.!Így újra átélhetem ezt a csodát!(remélem minél tovább)
2009. ápr. 28. 07:11
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Szia!Annak ellenére igen,hogy már az elejétől gondok voltak...Olyan kis aranyos ahogy cuppog,nézelődik közben,fogja a cicimet.....Nagyon meghitt dolog,nem is lehet összehasonlítani a cumisüveggel :)
2009. ápr. 28. 07:18
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Én imádok szoptatni.Babám 5hónapos,még mindig szopizik,remélem így is marad még 1-2 hónapig!!!
2009. ápr. 28. 07:27
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Én nagyon szeretek szoptatni. A nagy gyerekeim majdnem 2 évig szopiztak, a pici most 8. hónapja...nem akarom és nem is akartam sosem "leszoktatni" őket, hagytam, hogy maguk döntsék el, meddig van rá szükségük. Fantasztikus érzés, amikor az ember érzi, ahogy saját maga táplálhatja a gyerekét. Imádom, amikor hallom, hogy mekkorákat kortyol, ahogy szorosan odabújik hozzám és a hatalmas szemecskéivel figyel engem, néha-méha elvigyorodik..
2009. ápr. 28. 07:42
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Én szeretek szoptatni, olyan aranyos közbe a kislányom.:) És jó érzés szerintem!

6 hónapos lesz már 1 hét múlva és elgondolkodtam hogy milyen rossz lesz ha már nem fogja igényelni a szopit.:(

2009. ápr. 28. 07:42
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Nekem az első 1-2 hétben nem volt olyan nagyon különleges élmény, furán hangzik, de szükségesnek éreztem, nem szépnek. Az első napokban fájdalmas volt, aztán meg túl sok, volt, amikor szinte egész nap szoptattam. Persze az tetszett, ahogy nyammog közben. Holnap lesz 8 hónapos a kisfiam és még szoptatok, valamelyik nap mikor eszembe jutott, hogy lassan már vége, akkor igen rosszul esett. Nagyon megszerettem. 6 hónapig csak szopott és hihetetlen érzés, hogy ez a kis emberke belőlem lett, bennem fejlődött és az én testemből táplálkozott kizárólag. Pedig már 5 foga van és tegnap úgy kiharapta a bimbóm, hogy sebes, de remélem még jó ideig tudom majd szoptatni. Csodálatos dolog!
2009. ápr. 28. 07:48
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Szerettem is szoptatni, és bevallom kényelmesebb és olcsóbb is volt mint a tápszer. Viszont engem nem leptél meg azzal, hogy van aki nem szereti ezt. Nagynéném volt, akinek lett volna teje, de ő inkább tápszerrel tömte a gyerekét, mert neki nem volt türelme addig ülni még a gyerek jól lakik, a tápszert gyorsabban befalta és azt más is oda tudta adni neki, és így nyugodtan szívhatta a cigit.
2009. ápr. 28. 09:29
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon szeretem, ha szopizik a pici fiam. Biztos van, akinek kellemetlen (harap a babuci, nyűglődik, stb...) és azért van, aki nem szereti. Meg gondolom, van aki úgy gondolja, hogy csúnya lesz tőle a melle.

A szopinak megvan ám az egészséges oldalán túl, ami a háttérben is egy nagyon jó érzetet ad: szeretem a kicsit, mert a fiam, mindent megadok neki, de az apja, a nagyszülei ugyanazt megadják, megadnák. Ez az, amit csak tőlem tud kapni és a világon nincs jobb érzés, mikor az ember lánya este 9-kor már nyúzott rongynak érzi magát az egész napi hajtástól, végerőből még megfürdeti apával a babucit, aztán a kis édes odakunkorodik mellém az ágyra, nagy szuszogva teleszopizza magát, elalszik és folyik a szája csücskénél a tejcsi ő meg még álmában is csacsmog és elégedetten mosolyog. Ettől aztán elmúlik fáradtság, nyúzottság, egész napi sérelem...

2009. ápr. 28. 09:36
 9/14 anonim ***** válasza:
88%

Hn most nem leszek népszerű:) de nekem 6 hóig kizárólag szopott majd 1 évesen mondott le róla végleg.

Nagyon fájt végig, nekem kellemetlen, túl intenzív érzés volt a szoptatás (mondjuk előtte is nagyon nagyon érzékeny volt a mellem) .

Mikor leszokott a szopiról, akkor persze sírtam de nem a szoptatást magát sajnáltam, hanem hogy jaj de hamar felnő...

Én tudtam, hogy muszáj szoptatni, mert az a jó a babának, de nekem mindig egy nagy stressz volt pont ezért az egész, hogy úúúristen evett e eleget, elég jó e a tej neki, miért eszik még 6 hónaposan is 10-12szer stb.

Szóval egy nagy aggódás volt, a dolog élvezete valahogy nem fért bele.

Na a másodikkal talán jobb lesz:) Állítólag az már nem fáj annyira.

2009. ápr. 28. 10:29
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat...jó volt olvasni milyen szeretetben szoptattok:):):):)

További szép napot

2009. ápr. 28. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!