Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fel tudtad dolgzoni, hogy nem...

Fel tudtad dolgzoni, hogy nem tudtál szoptatni? Mennyi idő kellett hozzá, ha igen?

Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

1 hét után kiderült, de nekem a mellemmel más egészségügyi probléma is volt, így sejtettem. volt pár évem szülés előtt, hogy feldolgozzam...

de azért nincs vége a világnak, ha egy anyuka nem tud! van tápszer és lehet anyatejet kérvényezni!

2011. okt. 1. 15:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy éves volt a fiam, mikor már közömbösen tudtam róla beszélni.

Az elején marha nehéz volt, küzdöttem a tejért, a szoptatásért, aztán vége volt. Emellett a mindennapi sétákon az összes szomszéd, köszönőviszonyban lévő ismerős (falun lakom) megkérdezte, megy-e a szoptatás, mennyi tejem van stb. Azt hittem, sikítófrászt kapok, ha még valaki megkérdezi. Meg mi közük hozzá?

őszintén, nekem ez akkora kudarc volt, plusz hogy 20 méterenként erről kellett beszélnem, folyton kaptam a tanácsoknak álcázott okoskodást ("a szoptatás fejben dől el" "pedig nincs is kis melled" "igyál szoptatóteát/madártejet" "pedig a menyem simán tudott szoptatni 2 évig, makkegészséges a gyereke") Hú, de utáltam.

Egyébiránt megint terhes vagyok, már előre félek, hogy megint ez lesz.

2011. okt. 1. 15:34
 3/10 Jubilee ***** válasza:
Az, hogy az elsőt nem tudtad szoptatni, nem jelenti azt, hogy a második sem fog szopizni. A barátnőm első gyereke nem szopizott, a második 1 évig. Nem lesztek rossz anyák attól, hogy vmi miatt nem megy/ment!
2011. okt. 1. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Lányom 6 hetesen abbahagyta a szopást. Semmi átmenet nem volt benne, egyik percről a másikra tette ezt meg.

Most mit tudok csinálni .. ennyi .. fejem neki a tejet, amíg még van, mellette meg kap tápszert kiegészítésnek.

Vannak jobb napok, mikor 220 ml lejön egy mellből, vagy mikor 40 ml.

Próbálkoztam 2 hétig mindennel, sírástól a szoptatási tanácsadóig.. nem tudott senki segíteni, se újat mondani.

Gyerekorvos 2,5 hét után közölte, hogy ennek semmi értelme és hagyjam abba a szoptatást.

Bennem egy világ omlott össze! Rettentően pocsékul érzem magam.

Most 11 hetes, de valamilyen szinten túl tettem magam ezen. Mindenben meglehet látni a jót és a rosszat is...

2011. okt. 1. 18:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát vannak tapintatlan emberek, az biztos. Őmiattuk érzi úgy az ember, h rossz anya, mert ezt éreztetik veled, amikor mondod, h nem tudtad szoptatni, mintha te direkt hagynád abba. Főleg, amikor férfi hallja ezt és elkezdi mondogatni, h bezzeg az ő felesége 20 évig tudott szoptatni, és ez rossz. Köszi a válaszokat, csak olyanoktól is hallani akartam, h hogy lehet ezt feldolgozni, akik egy cipőben járnak velem. Egyébként 8 hónapja szültem és azóta is rágódom ezen, és emiatt kérdeztem, bízom benne h a másodikkal menni fog, de akkor meg mindig a nagyobbikat fogom sajnálni, h őt nem tudtam!
2011. okt. 1. 19:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem kb 2 hónap volt! Sajnos nem tudott szopizni a babám, pedig volt tejem! Így én fejtem, de csak 3 hónapig tudtam így fenntartani a tejtermelődést, aztán elapadt, de azzal vigasztaltam magam, hogy legalább kapott anyatejet valamennyit. Nagyon rossz volt mindenhol azt olvasni, meg hallgatni, hogy milyen fontos a szoptatás és nem csak az anyatej fontossága miatt, hanem a kötődés és a lelki biztonság miatt! Úgy éreztem, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok szoptatni!
2011. okt. 1. 19:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen ez még rossz, h naponta ez folyik a tv-ből, h elengedhetetlen a szoptatás 6 hónapos korig, mindenhol ezt hallani szinte naponta. Nincs kegyelem azon anyáknak, akik nem tudtak szoptatni, érezd csak magad minél rosszabbul! Meg lásd a körülötted lévő anyákat, akik tudtak, és legyen még nagyobb bűntudatod!
2011. okt. 1. 19:45
 8/10 A kérdező kommentje:
A másik meg, h folyton ezt hallani h aki nem szoptat annak nagyobb eséllyel lesz mellrákja, na ettől megnyugodtam! Mindig eszembe jut ez is, mert tényleg van tápszer, meg össze is bújok vele etetéskor, h meglegyen a testi kontakt, de velem mi lesz, izgulhatok ezen is!
2011. okt. 1. 19:47
 9/10 Jubilee ***** válasza:
Ne érezzétek magatokat rossznak ettől! Én tudok szoptatni(tehát utólag elnézést, hogy hozzászóltam a témához), de szerintem ez annyi mindenen múlik. S tényleg nem gondolom, hogy egy anyát az negatív irányban minősít, ha nem tud szoptatni. Attól még ugyanúgy szereti mindenki a gyermekét. Lényeg, hogy érezze a testközelségeteket minél gyakrabban!
2011. okt. 1. 20:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Második válaszoló vagyok.

Nekem ügyesen szopizott a fiam, a tejem viszont nem indult be. Ha mondjuk nem veszik el őt a kórházban, talán nem így alakul a dolog, lényeg, hogy a gyerek képességei jók voltak, így is csodálom, hogy 4 hónapig hajlandó volt kínlódni az alkalmankénti pár mili tejért.

A másik: én ezért soha nem éreztem magam rossz anyának. A szoptatás kudarca számomra a testem kudarca volt, nem az anyaságé! A társadalmi nyomás akasztott ki, valahogy mindenki azt közvetítette felém, hogy igenis ezért rossz anya vagyok. Én pedig tudom, hogy nem vagyok az!

Kérdező, nekem is az az aggályom, hogy ha sikerülne a másodikat szoptatni, biztos fájna, hogy a kisfiamat nem tudtam. Már most lelkiismeretfurdalásom van emiatt, mert amúgy nagyon várom a szülést és a szoptatást, gyakran álmodom erről, nagyon szerettem szoptatni.

2011. okt. 2. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!