Szeretném abbahagyni a szoptatást. Hogy kezdjek hozzá?
13 hónapos a kisfiam,mindent eszik már természetesen,de még napközben is,meg sajnos éjszaka is szopizik párszor.Elaludni mindig csak szopin alszik el.Biztosan én rontottam el sajnos,de most már mindenképp változtatni akarok.Viszont a tejet,tápszert nem issza meg,próbáltam vaníliás tejitalt is,csak köpködi ki,meg öklendezik tőle.Mit adjak akkor neki,hogy kapjon elég tejalapút?
És hogy kezdjek hozzá az elválasztáshoz?
én egyesével építettem le a szopikat 10hósan kezdtük, 14 hós korára hagytuk el. 2-4 hetente hagytunk el 1 szopit.
indulásnál nappal 5x, éjjel 1x szopizott.
kiváltottam az uzsonnát (nappal4+1 éjjel)
kiváltottam a 10órait (3+1)
aztán az ebédet (2+1)
ekkor ő hagyta el az éjjelit (így csak reggel, este szopizott)
aztán a reggelit váltottam ki.
aztán az estit fürdés előttre hoztam és előtte jól megvacsoráztattam, így egyre kevesebbet szopizott, és nem az alváshoz kötötte. helyette mesét kezdtünk olvasni alvás előtt.
aztán el tudtuk hagyni az esti szopit is.
így a mellem is alkalmazkodott és a lányom se viselte meg, ő nagyon szeret enni szerencsére, nem zavarta, hogy az étel a több, a szopik meg csökkennek.
én tápszert adoka zóta reggel, este. ha azt nem fogadja el, akkor sok sajtot, túrót, joghurtot adj, illetve főzéshez használj tápszert (vagy tejet ha bírja).
Érdekesek az indoko amiket írsz, kedves kérdező!
Tudom hogy minden baba/gyermek más, csak leírom neked a mi példánkat! :) Jószándékból!
Nálunk si nagy szopizások vannak még mindig 22 hós a kislányom!Én is fősulira járok és már babaás vagyok!
Nálunk bevált az hogy apával is lett egy kialakult szokásuk és mamával is, hogy velük hogy alszik el!Én nagyon féltem még másra hagyni is, nem hogy majd ők altatják....
És a kisasszony olyan ügyes volt, hogy egyszer sírt mikor mentem el suliba, azóta egyszer sem!Nagyon büszke vagyok rá!
ÉS 14 hós volt mikor én is megelégeltem a súlyom/alakom,és azt mondtam a páromnak, ha rámegy a szopi akkor is fogyózni fogk!Sikerült olyan fokozatosan csanálnom, hogy semmi baj nem lett!Azóta is szopik én meg 18 kilót fogytam 8 hónap alatt!Amint megláttam a kívánt számot a mérlegen neki is láttunk a próbálkozásnak és egyből babás is lettem! :)
Én kívánom, ha az elválasztás mellett is döntesz, akkor úgy alakuljon minden ahogy szeretnéd, és nem viseljen meg nagyon benneteket :)Csak a mi pozitív példánkat írom hogy ha nem választod el akkor is sikerülhet minden együtt! :)
22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
:)
én amikor csak reggel-este szopizott azt éreztem, hogy ez az állapot mindenkinek ideális. a baba is megkapja, amit szeret, megnyugtatja, és nem kerül erőfeszítésbe, olyankor úgyis mindig vele vagyok.
lehet, hogy nálatok ez lesz a kompromisszum.
Bocsi az OFF-ért!
Nálam is ugyanez a helyzet, az én fiam, most lesz 1 éves, és én is szeretném elválasztani, de csak szépen fokozatosan! Ő is csak cicin alszik el, napközben és este is! én úgy kezdtem neki, h megpróbáltam először azt elhagyni ami a legkevésbé hiányzik neki, és kiváltani egyéb étkezéssel! Csak nálunk több gond is van, az egyik, hogy napi 2 alvásról most tértünk át napi 1 alvásra, ami bonyolította a dolgot! A másik meg, h hajlamos vagyok tejcsatorna elzáródásra, illetve gyulladásra is, szóval így meg belekeveredik az ember egy ördögi körbe! De kitartást Neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!