Vizes tejjel meddig lehet szoptatni, neked milyen a tejed?
A nagyobbik gyereket 3-4 hetes koráig tudtam szoptatni, mert nem volt elég neki sem a minősége, sem a mennyisége.
A kisebbik gyerekem 2 hetes múlt, és ugyanolyan "vizes", fehér-átlátszós gyenge a tejem. A múltkor kíváncsiságból lefejtem-pár napja, és 20 ml volt csak a kettőben. Már rég be kellett volna indulnia, ha lenne szerintem. A kicsit mindig mellre teszem, amikor igényli, de kétségeim vannak, hogy meddig fog ez így működni. Tápszer is kell, de nem mindig, mert van , maikor alszik 2 órát is szopi után. Szerintetek??
szerintem szoptatási tanácsadó ( www.lll.hu ) és more milk plus. menni fog, tedd mellre, ameddig csak tudod, az nem jelent semmit, hogy 20 ml-t fejtél le. Én 2,5 évig szoptattam, de még 20-at sem tudtam soha lefejni szopik után és nekem is volt, mikor óránként kellett szoptatni.
megnyugtatja a picit az anyamell, amiatt is kéri annyiszor.
KITARTÁST!! ha hízik,akkor nagy baj nincs, az viszont lehet,hogy hamar elfárad még a szopiba és ráalszik.
Nincs vizes és gyenge tej! A tied sem az. Az érett anyatej már nem sárga, hanem áttetsző fehér, legalábbis az első, hígabb része. A hátsótej már kicsit sűrűbb, fehéres színű, aminek a zsírja kicsapódik az üveg tetején is, ha lefejed és állni hagyod.
Ha tápszert is adsz, főleg, ha esetleg nem is kellene, akkor valószínűleg nem lesz sose elég, ill. nem fog rendesen beindulni a termelés.
Köszönöm szépen mindhármótoknak!
A bizsergést valamelyik nap éreztem a jobb mellemben 1x vagy 2x. A c fogásnak pedig utánanézek!!
Utolsó válaszoló: van gyenge tej, az enyém minden bizonnyal ilyen. Csak mert amikor a nagyobbikat már nem tudtam szoptatni, utána fél évig kaptunk sárga, zsíros, laktató tejet egy picigyermekes rokontól. A kinézetén kívül onnan tudom, hogy most sem laktató, mert ha nem adok tápszert, akkor félóránként, óránként sír a ciciért, harapdálja az öklét, egyértelmű, hogy éhes. Ma napközben nem adtam tápszert.
Azért szopizik gyakrabban, mert az anyatej nagyon jól emésztődik - sokkal jobban, mint a tápszer!
Ne haragudj, hogy ez mondom, de úgy tűnik, van néhánya alapvető dolog, amit még nem tudsz a folyamatokról, úgyhogy én is azt javaslom, hogy mindenképp olvass utána! Pl. www.lll.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!