THC az anyatejben mennyire van jelen?
Úr isten, hogy lehettek ekkora parasztok. Ez az oldal azért van hogy ha valakinek kérdése van akkor feltegye. Az meg, hogy miért kérdezi nem mindegy? És a google-soknak azt üzenem, hogy én is rákerestem és egy csomó ellentmondásos oldalt találtam. Ezt a verziót még nem olvastam a válaszok között úgy hogy bemásolnám: "Dr. Franjo Grotenhermen
számításai szerint egy napi 1gramm
marihuánát fogyasztó (tehát közel sem
alkalmi, mértékletes használó) anya
gyermeke átlagosan 0,07 mg THC-t fogyaszt
egy nap a tejjel. Vita tárgya, hogy ez bírhat-
e pszichoaktív hatással, de az
elővigyázatosság érdekében jobb, ha egy
szoptatós anyuka nem fogyaszt marihuanat"
forrás: drogriporter.hu/mediamonitor/ot_tevhit
Kérdező, erről laktációs szaktanácsadót kérdezz inkább, ők naprakészek a témában!
Itt válogathatsz: [link]
Szerintem örülni fognak, ha valaki iskolásként is érdeklődik a témáról. (És nem egyéni érintettség miatt...)
Álljunk már meg egy pillanatra! Miért kell egyből támadni?
"Egyáltalán nem biztos, hogy ő az az anyuka, aki veszélyezteti a gyermekét!!
Csak kérdezett valamit, ebből pedig nem derül ki, hogy ő a felelőtlen anyuka!!!"
Miért is kellett lepontozni ezt a hozzászólást?
De tényleg, miért nem a kérdésre válaszoltok ?!
Jamaica-ban, ahol mindenki szív kb, csináltak egy orvosi tesztet. Kb 100 anya szívott durván terhesség alatt, a másik 100 semmit.
Nos, semmi különbség nem történt, ugyanolyan egészséges volt mind a 200 gyermek. Tehát a terhesség alatt semmi hatása a magzatra szerencsére, valszeg nem ártalmas, vagy nem jut át a méhlepényen.
A szoptatás már más téma. Ott az anya bőrére cseppent bármi is bekerül az anyatejbe, nemcsak amit fogyasztasz.
Valahol megtalálod, de az anya által elfogyasztott étel (ezért nem ehetnek az anyák puffasztó dolgokat) , cigi, drog egy bizonyos százaléka bekerül az anyatejbe, tehát a gyerek is kap belőle.
Nos a gyerek helyett senki se döntse el, hogy akar-e drogozni, hátha felnőtt korában se nyúl hozzá :)
A THC-ról bebizonyították, hogy egyedül a tüdődet roncsolja, meg a rövidtávú memóriádat (nem az agysejtjeidet, mint az alkohol), szarabbul tanulsz, elfelejtesz dolgokat, ilyesmi. Ahogy abbahagyod visszaáll minden és nem lesz maradandó, mint az alkoholnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!