Ez normális? Jól tettem?
1 hónapos a kislányom. Eddig mindig igény szerint szoptattam, éjszakai is csak amikor ő ébredt. Általában 2-3 óránként szokott enni kérni. Tegnap este viszont nagyon fáradt voltam, 20 órakor megetettem el is aludt a baba és lefeküdtem én is aludni, mondván, majd kelt, ha éhes lesz. Eddig mindig így csináltam. Tegnap viszont hajnali 2-kor arra ébredtem, hogy még mindig nem kelt fel enni a pici. Akárhogy is számolom, az 6 óra tejci nélkül. Ő édesdeden aludt, d nagyon aggódtam, ezért felkeltettem és megetettem. Eddig mindig azt mondta a gyerekorvos is és a védőnőm is, hogy napközben 2-3 óránként kell etetni, este viszont ne ébresszem fel, majd felkel, ha enni akar.
Más kisbabája is csinált már ilyent, hogy eddig aludt kaja nélkül? Még nagyon kis pici és első baba.

Első babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát, tehát olyan eset 10-6-ig. Pedig ő sem volt husi baba. 2850-el született, 53 cm-el, nyúlánk és vékony volt.
Ha igény szerint szoptatod, akkor ne aggódj emiatt. Majd ébred ha éhes! (Kivéve ha sárga volt, és annyira alacsony súlyú, de szerintem 1 hónaposan már túl vagytok a kezdeti aluszékonyságon akkor is!)

Normális, hogy tovább alszik:)
Most kezd megnyúlni az első alvása, akár hajnalig is. Van néhány nyugisabb jól alvós hónap, aztán fél éves korától megint gyakrabban ébred (vagy nagyon szerencsés leszel és nem:)

Ma már megint 3 óránként kelt fel éjszaka enni :) De nem baj, akkor ha legközelebb megint aludna, akkor békén hagyom a drágát.
Egyébként áldott jó gyerek. Nem sír, nem nyűgös. 3 óránként kel enni, aztán van, hogy visszaalszik, van hogy ébren marad, de akkor is elvan magában. Kapálózik, nyüszög, játszadozik, aztán ha elfáradt elalszik :) Ritka amikor rossz napja van, és nem lehet vele bírni. Este is amikor kel, a nyüszörgésre ébredek, meg hogy nyújtózik. Adok neki enni, aztán alszik is vissza. Sokan mondták már az ismerőseim közül, hogy nem hiszik el, hogy milyen jó gyerekem van. Nagy szerencsém van vele az biztos. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!