Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisbabám 38 hetesen jött a...

Kisbabám 38 hetesen jött a világra, most 5 napos. Lusta szopni, sokszor elalszik a mellemen, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem akarom órákon át szoptatni, és hogy egybe folyjanak a szoptatások. A védőnő szerint ébresztgessem 3 óránként, de van amikor fél órán át keltegetem és akkor sem akar felkelni. Van esetleg valakinek valami tanácsa számomra, hogy mit tehetnék?
2011. szept. 4. 11:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Igenis keltsed fel és próbáld etetni!! Fiam időben érkezett és sajnos a terhességi diabétesznek köszönhetően 24 órával a szülés után kaptam meg, ölelhettem magamhoz. Lusta, álmos volt ő is, és ez késöbb sem változott. Hetek, hónapok múlva sem. Már a fülemen jött ki a sok "jótanács". Két mellből szoptattam, két mellet fejtem és itattam pohárból is, szopik után, mégsem evett eleget. Folyton mértük evés elött és után is. Sokkal kevesebbet evett mint kellett volna, ezt az is bizonyítja, hogy egy kicsit besárgult. Folytonos vérvétel következett, szerencsére korházba nem kellett mennünk. Besűrűsödött a vére, folyadékhiányos volt. Vizet kapott de nem nagyon itta. Szoptattam, fejtem mégsem volt elegendő. Ja, és ha a gyerekre várok, ha igény szerint szoptatok,akkor tényleg éhen is hallhatott volna. Ha nem kelltegetem, 3 óránként akkor végig aludta volna az egész napot, éjjel, nappal. Egyszer majdnem végigcsináltam így egy napot, de mondtam soha többet!!! Keltsd fel és próbáld szoptatni, itatni. Nekem is mindig bealudt a mellemen, azt mondták nem elég erős a szopóreflexe. De minden törekvésem ellenére, mégegyszer mondom, szoptatás, fejés, homeos bogyó, szopt. tea..... Szép lassan elment a tejem. Mire jól szópó lett és egyre többet és többet akart, addigra frankón elment a tejem. (Amikor rég végigaludta az éjszakákat én még keltem 1x,2x fejni) Semmi sem hozta vissza. 4 hónapig tartott a szoptatás.
2011. szept. 5. 12:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Tavaly én is igy jártam a picúrommal. 38 hétre született, picit besárgult. Állandóan aludt volna, és nem tudta rendesen szivni a mellemet, ha felkelt cicire kéredzkedett azonnal, de két szippantás után már be is aludt, bármit tettem. Ennek sajna az lett a vége hogy annyira lecsökkent a tejem hogy csak minimális tejci volt, kellett a tápi, utána meg nem sikerült feltornáznom a tejemet, igy 1,5 hónapig kapta azt az icipicit ami volt.

Nagyon megviselt, még most is sz.rul érzem magam miatta. De azt tudom, doki mondta hogy ilyen picit még nem szabad hosszú órákig evés nélkül aludni hagyni.

2011. szept. 5. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!