Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam ha elvan? 7 hetes...

Hagyjam ha elvan? 7 hetes kisbabám nagyon jól elvan a kiságyában, nézegeti a forgós-zenélőkét, gagyog, vigyorog, majd ha elfárad elalszik.

Figyelt kérdés
Néha odamegyek, beszélek vele, mosolyog, figyel mindenre. Most beteg vagyok, így szerencse hogy így lefoglalja magát és nem kell mellette lennem a bacijaimmal (szájkendőt viselem) de azért lelkiismeret furdalásom van, mert nem foglalkozom vele. Bár ez most az Ő érdeke, mert nem akarom megfertőzni. Nagyon rosszul érzem magam miatta, hogy egyedül hagyom a kiságyában, csak néha nézek be, és ha eszik akkor vagyok vele.
2009. nov. 18. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia, ne érezz lelkiismeretfurdalást, örülj neki, hogy ilyen ügyesen feltalálja magát a babád és tartsd is így továbbra is, így is szeretheted, ha nem tartod mindig ölben. Attól, hog nem te foglalkozolvele, ugyanúg "tanul", azáltal, hogy figyel.
2009. nov. 18. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:

EGyáltalán ne legyen lelkifurdallásod tőle. Legyél büszke a babádra, hogy ilyen önálló. Szerintem teljesen ok, hogy néha bemész hozzá beszélgetni. Amíg nem sír, addig jó neki úgy.

Gyógyulj meg!

2009. nov. 18. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Hűűűha! Ilyen gyerek van?Nagyon írigyellek Szerencsés vagy, hogy így elvan.Mondjuk lehet hogy én csak azért látom így mert nekem 3-ból egy se volt ilyen.De ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha elláttad és nem igényli a társaságot,akkor nyugodt légy.Majd később ha már tanítani kell,akkor ne használd ki ezt a tulajdonságát.Kb:3-4 hónapos kortól(vagy még egy kicsit hamarabb) már intenzíven foglalkozni kell a bával,de addig használd ki a szabadságod.Simán tudsz főzni,mosni takarítani,vasalni.De jó neked!!:)
2009. nov. 18. 18:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok. Azért örülök neki hogy egyedül is elvan, mert addig sem fertőzhetem meg. Ha meggyógyultam azért fogok neki mondókázni, énekelni, de hagyom is, hiszen később talán jó lesz ha nem kell végig vele lennem, és tudom csinálni a napi teendőket (főzés, vasalás és hasonlók).
2009. nov. 18. 18:30
 5/10 A kérdező kommentje:
:)
2009. nov. 18. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Te most panaszkodsz vagy dicsekszel????!!!! :-))))

Szerintem, amíg nem nyöszörög, nem sír, addig jól érzi magát. Ha meggyógyultál, akkor úgyis felveszed majd, mert nem csak a baba vágyik az anya ölelésére, hanem az anya is vágyik arra, hogy a baba a nyakába szuszogjon! :-))

Meg ha nem veszed fel most, hogy beteg vagy, azért tisztes távolságból még beszélhetsz hozzá, énekelhetsz, dúdolhatsz neki, hogy érezze a közelséged.

2009. nov. 18. 18:44
 7/10 A kérdező kommentje:
Panaszkodom, mert úgy érzem elhanyagolom. És igazad van, rettentően vágyom arra hogy felvegyem, és megölelgessem. Nagyon hiányzik ez, már 4 napja beteg vagyok, igaz már jobban vagyok, de még félek felvenni, pedig nagyon hiányzik a kis közelsége!!! Ezért is érzem magam rosszul és rossz anyának, pedig tudom hogy nem kéne hiszen csak Őt védem. :(
2009. nov. 18. 18:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Jesszus, ilyen létezik?!

Örülj neki és használd ki az időt!

2009. nov. 18. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:

A lányom is ilyen volt. Volt olyan, hogy amikor felvettem nyöszörgött, mert nem nézheti így az egyik képet a kiságy oldalán annyira elvolt. Volt, hogy úgy éreztem, ha csak 3 óránként megjelennék szoptatni neki az is "elég" lenne. Akkor kicsit "megrémültem". De mindig volt rá alkalom, hogy énekeljek, mondókázzak. Figyelni kell mikor igényli.

Már 7 hónapos, nagyon érdeklődő, mindenre, mindenkire figyel, minden érdekli. Van időszak amikor teljesen elvan egyedül, rám se hederít, de utána amikor kellek, akkor ott kell lennem, el sem mehetek mellőle.

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Most már én is tudom, hogy felesleges. A babák mindig tudják mire van szükségük.

2009. nov. 18. 19:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem tudja, hogy szeretem.
2009. nov. 18. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!