Más is ilyen hamar vágyik második babára? Mikor jött össze a második baba?
Én is viszonylag hamar (kb. 1 év után) éreztem úgy először, hogy de jó is lenne megint, de mivel a lányom némileg le van maradva a fejlődésben (önállóság és kommunikáció főleg), nem biztos, hogy jól járt volna, ha túl gyorsan lesz testvére. Idővel úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy legalább 3-4 éves korára lenne ideális, mert addig még lesz elég ideje önállósodni, fejlődni. Úgy gondoljuk, hogy ez nemcsak nekünk lenne majd így valamennyi könnyebbség, hanem neki is talán jobb. Leginkább azért, mert a mai napig komolyan fél a gyereksírástól... De azért túl sokat se szeretnénk várni, mert akkor már tényleg kicsit távolabb állHATnak egymástól, hiába tesók (férjem és én is ilyen kisebb testvérek vagyunk).
A lányunk jelenleg 3,5 éves és nemrég sikerült is összehoznunk egy picit, elsőre, de sajnos nem ment jól a megtapadás, úgyhogy egyelőre nem lesz baba. De talán most jobb is, mert közben kiderült, hogy van egy cisztám, vagy valamim, aminek szeretnék utánajárni, hogy okozhat-e gondot egy újabb terhességnél.
Ja igen, és 3 hónapja hagytuk abba a szopizást, de ez nem befolyásolta (volna) a kistesó-dolgot.
Én úgy vélem, hogy amikor a szülők döntenek, jó, ha nemcsak a saját vágyaikat, körülményeiket veszik szemügyre, hanem azt is megnézik, vajon a nagy késznek tűnik-e már arra, hogy nagytesó legyen. Persze nem lehet előre pöccre megjósolni, hogy mi lesz majd később (9-12 hónap múlva), de én mondjuk egy egész nap pörgő vagy kőkemény dackorszakban lévő kisgyerek mellé nem biztos, hogy azonnal akarnék még egy újszülöttet is. És nem is elsősorban azért, mert nekem mennyivel nehezebb lenne (bár fizikálisan se vagyok épp topon, ilyen-olyan kehék miatt), hanem mert nem biztos, hogy a gyerekemnek jót tenne, lásd tesóféltékenység, hisztik és társai. Persze mindent meg lehet próbálni kezelni, mert bármiből lehet jó is, nem is erről van szó; de én a lassan járj, tovább érsz elvében szoktam hinni egyébként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!