Mégis adjak neki játszócumit?
Figyelt kérdés
3 hós babámat szoptatom. Pár hete rászokott a kézszopásra, így alszik el. A kezén a három középső ujjat kapja be és szopogatja. Újabban egészen lenyúl magának, öklendezik, sőt, egyszer-kétszer fel is jött a gyomrából a tej, elég ijesztő volt! A játszócumit nem javasolják szopi mellett, de talán 3 hósan van annyira "idős", hogy mégis adhatok neki? Mert ez az öklendezés sem jó szerintem.2011. aug. 31. 09:03
1/8 anonim válasza:
Megpróbálhatod,de nem biztos,hogy beválik...AZ enyém kiköpte a cumit,és visszavette a kezét,mikor ezt akartam..
2/8 anonim válasza:
Meg fogja tanulni, mennyire tolhatja be a szájába a kezét, nyugi! Az én lányom is elég gyorsan rájött. :-) De csak pár hónapig szopizta az ujját, aztán szépen elhagyta.
3/8 anonim válasza:
Emiatt ne adj cumit, az elején sok baba ledugja a kezét, de megtanulják idővel a dolgot.
4/8 anonim válasza:
Én nem értem a "cumi-ellenességet" szerintem emiatt nem fog a szopiról leszokni,max ha cumisüveget adnál neki.Megpróbálhatsz adni cumit,hátha elfogadja.
5/8 krisztivan válasza:
Végül is adhatsz neki cumit,de a tapasztalatom az (1 éves lesz a fiam)hogy az ujj ledugás ujra és ujra "jó móka".Ő eszi szinte a kezét,sose kellett neki a cumi de a kezét sem cumizza hanem szinte"eszi".Mindig másik ujjával próbálgatja a határt hogy mikortól meddig ér neki a torkában.Úgy vagyok vele ha nem hány tőle akkor nem fogom tiltani hiszen úgy még érdekesebb lenne a dolog.Majd ha kijönnek a fogai akkor elhagyja.
6/8 anonim válasza:
Én nem vagyok cumiellenes, csak lányom is ezt csinálta és nem kellett neki a cumi. Egy idő után már dugta olyan mélyre az ujját. Szerintem ezért nem kell cumi, de persze próbáld ki, ha szeretnéd.
7/8 anonim válasza:
*már NEM dugta olyan mélyre
bocsi elírtam
8/8 anonim válasza:
Nekem 4 hónapos a kisfiam, és kb, 2 hónapja cumizik. A nagylányom is cumizott anno. (Gyönyörűek a fogai)
Szóval az enyém is ezt csinálja, lenyúl a torkára, és párszor öklenedezett is. Ami azért veszélyes, ha hanyatt fekszik és visszanyeli. Ha nincs nála cumi, akkor bekapja a kezét, de helyette inkább cumit adok oda neki.
Csak anyatejes baba, de a cumi semmit sem befolyásol a szopizásban (ahogy annak idején a nagylánynál sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!