Adjak játszócumit vagy ne?
3 és fél hónapos, és mostanában többet nyűgös, lehet, hogy már a foga, bár még nincs megduzzadva az ínye, csak többet rág, kicsit jobban folyik a nyála.
Ma odaadtam egy fél percre, megnyugodott. Tulajdonképpen szopja az ujját, de csak néha-néha, nem teszi mindig a szájába, hogy nyugtassa magát.
Korábban nagyon tiltakoztam a cumi ellen, de most már elég nehéz álomba ringatnom, hisztis, de ha megtalálja az ujját, akkor megnyugszik. Ezért gondolom, hogy esetleg, ha cumit adnék neki könnyebb lenne.

Egy kérdés:
Miért akarod rászoktatni, ha úgyis le kell majd róla???
Sok anyuka az oviba panaszkodik, hogy nem tudja leszoktatni a gyerkőcöt a cumiról, a vezető óvonéni erre annyit szokott mondani: -Anyuka, minek kellett rászoktatni?

Szerintem próbáld meg elkerülni a cumit egyenlőre. Ha a fogzás miatt kell csak neki, akkor előbb érdemes kibróbálni valamilyen rágókát, mert úgy tűnik, hogy ez a szilikon ahogy dörzsöli a kis ínyét az jól esik neki.
Az én fickóm cumizik, mi a hasgörcsök miatt szoktunk rá. Semmilyen hátrányunk nincs belőle, csak már előre izgulok, hogy hogyan fogom leszoktatni róla. Sajnos ő ha nem adtam a cumit, akkor az ujját szopta, ami 100x rosszabb és leszoktatni is sokkal nehezebb, így marad a cumi. Remélem, hogy ez lesz a legnagyobb gondunk az életben :D

Nemrégiben láttam egy riportot erről, hogy cumi vagy ujj? mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek, egyben jutottak csak egyezségre, hogy kell valami ami a picit megnyugtatja, amivel leköti magát. (nem játékra gondolok) A cumit egy idő után el lehet tenni, míg az ujja ugye ott van, azt nem tudod eldugni... szerintem butaság hogy nem lehet leszoktatni, az a szülőn is múlik, hogy mennyire határozott, vagy épp az első szipogásnál adja is vissza, ez pont olyan mint a hol aludjon kérdés. Ugyanakkor az is nagy igazság hogy egyikünk sem maradt még úgy hogy cumizik vagy szopja az ujját!
A kisfiam nagyon szerette a cumiját piciként, néhány hét múlva viszont simán kiköpte, amióta nála is megindult a fogzás csak az öklét rágja, a rágókát meg hiába próbáljuk nem kell neki.
Így szerintem ha a cumival nyugszik adj neki, ha meg nem kell neki akkor hagyd hogy az ujjával nyugtassa meg magát! Erőltetni egyiket sem lehet és felesleges.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!