Mennyi ideig fog fájni a mellbimbóm?
5 napja szültem és iszonyú kínok közt szopiztatom a babám!
Sebes a mellbimbóm,mit tegyek,mivel kenjem?Vagy hagyjam és egy kis kitartás és elmúlik?
lehet rá venni krémet.most nem jut eszembe a neve,de biztos lesz aki beírja. de nagyon jó még ha kisebesedett bimbón hagyod rászáradni az anyatejet,és hagyd szabason a melledet minnél többet.
valószínű rosszul kapj be a mellbimbót és ezért lett sebes. csak azt tudom mondani,hogy :kitartás!!nekem is fájt az első 3hétbe..
Bepanthennel kenheted, nálunk ezt adták a kórházban. Elég a nagyját letörölni a szoptatás előtt. Első babával 3 hétig fájt-volt sebes, másodikkal egy hétig.
(Ha jól kapja be is sebesedik)
Az én válaszomnak nem fogsz annyira örülni. :(
Nálam sem a garmastan sem az anyatej nem segített, mert a bimbó oldala volt sebes (mindkettő) és hiába képződött hám rajta, amint a baba cicire került azonnal ledobta a varat/hámot magáról mert ugye megnyúlt a mellbimbó és újra kinyílt a seb.
Végül az Avent krém jött be, mert ez nem hámosított, csak valahogy puhán tartotta. Meg vettem tejgyüjtő kagylót a melltartó alá, hogy szabadabban legyen a cici, de azért ne kelljen meztelenül mászkálnom itthon.
A szoptatás elején jelentkező igen intenzív fájdalom nálam több mint 2-2,5 hónapig tartott (koncentrálnom kellett, hogy ne szorítsam össze a fogaimat, mert már úgy éreztem kezdenek kilazulni), de egyre rövidebb ideig és egyre kevésbé fájt, már el sem hittem, hogy elmúlhat, de elmúlt.
A nőgyógyászon biztatott, hogy a második gyerekkel szintén így lesz. :(
Ja a sebesedés miatt hívtam szoptatási tanácsadót is. Tömören semmit nem tudott mondani, csak annyit, hogy talán a nyelvfék. Hát az nem volt rövid, mert utána láttuk, hogy jobban is ki tudja nyújtani a nyelvét mint ahogy mutatta akkor a tanácsadónak.
A Medelának van egy új nedves sebgyógyulási környezetet biztosító hidrogél párnája, ami hűt és gyorsítja a sebgyógyulást. Steril kötszer, egy napig többször is használható.
A Medela PureLan is segít, főleg, ha anyatejjel kombinálod. Fejjél ki egy kis tejet, kend be vele a bimbót és a bimbóudvart, hagyd rászáradni, majd vékony rétegben kenj rá Purelant. Egy éjszaka alatt is képes csodát művelni. A PureLan ultratisztított lanolint tartalmaz és nem kell lemosni. Nincs benne semmilyen gyógyszer vagy vegyszer.
Minden olyan krém, amit le kell mosni, csak árt, mert a lemosás szárítja a bőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!