Fáj a mellbimbóm. Mit tehetek hogy ne fájjon?
Több fajta bimbővédő (szilikon) és krém is kapható bababoltokban, patikákban. Nekem a Garmastan nevű krém vált be (viszont le kell mosni szopi előtt), a szilikont nem kapta be egyik gyerekem sem.
Érdemes ám figyelni, hogy a baba jól kapja be a cicit, minél nagyobb részt bevesz a bimbóudvarból is, annál jobb. Egy idő után mindenképp megedződik, de sajnos az elején sokan megkínlódnak a kisebesedéssel. (Én be is lázasodtam róla, szörnyű volt!!)
Remélem tudtam valamit segíteni! Sok sikert! :)
1. Helyes mellretétel, jó ráharapás ellenőrzése.
2. Krémezés, levegőn való szellőztetés, anyatejes ápolás (hagyod rászáradni). Ezek mind gyógyítják.
3. Fogösszehúzás és türelem, mert idő kell hozzá, amíg te megeddződsz és a babád elég ügyes lesz.
4. Ha sehogyse javul, akkor esetleg bimbóvédő (mert pl. cumizavart okozhat, ha hajlama van rá a picidnek). De még ezelőtt is inkább egy szoptatási tanácsadóval való konzultáció!
Először meg kellene tudni, hogy miért fáj! Okozhatja rossz mellre helyezés, bakteriális vagy gombás fertőzés, egy nem megfelelő mellszívó, stb. Mutasd meg szakembernek!
Azok a bimbóvédő krémek, amiket le kell mosni semmit nem érnek, ugyanis csak szappanos mosással távolíthatók el. A szappanos lemosás meg szárít, aztán kezdődik az egész cirkusz elölről.
Kipróbálhatod a Medela Hydrogél párnáját. Ez egy nedves kötszer, elősegíti a sebgyógyulást és ha hűtőszekrényben tartod hűt is. Egy párnácska csak 24 óráig használható, de közben levehető és újból felrakható.
A Purelan 100 tiszta lanolin krém sokaknak bevált. A legjobb, ha anyatejjel kombinálod. Fejjél ki néhány csepp tejed, kend be vele a mellbimbót, hagyd rászáradni és utána vékony rétegben kend be PureLan-nal. Általában egy-két nap alatt gyógyul. Az anyatej gyulladáscsökkentő összetevői jótékony hatásúak, hatékonyak és nem szintetikus anyagok.
Ja, a PureLan-t sem kell lemosni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!