4es fel honapos babam tobbszor felebred ejszaka. Csak akkor tegyem cicire ha, letelt, a 3ora?
MEgint 1.
És nem vagyok ősanya, csak a babám igényét tartom elsődlegesnek. Most alakul ki az ősbizalom, ami nagyon mélyen bevésődik. Ha most nem számíthat rád, mert hagyod sírni, akkor később sem fog bízni benned. Majdnem olyan, mint a hospitalizáció a suttogó módszer.
Szerintem.
És igen, fontos, hogy anyatejes legyen a babám, mert az a legjobb a számára és ha ez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy fel kell éjjel kelni szoptatni, akkor felkelek hozzá.
A szoptatásért sokat kell tenni, dolgozni, amit nagyon sok anya nem tesz meg. Pedig mennyivel kényelmetlenebb mosogatni az edényeket, kutyulni a tápszer és milyen fárasztó és költséges is. Én lusta vagyok ehhez.
Annyira jó érzés szoptatni, még éjjel is, annyira meghitt dolog. Nem kell túl spirázni a dolgot, hogy most teljen le x idő, most nem szoptatok, mert.....
Ezek csak kifogások. Nem kötelező a szoptatás.
Ezeket a sorokat a 2. válaszolónak írtam főként.
Nekem is anyatejes a babám és bizony felkel szopizni éjszaka.11,5 hónapos és mi is 15 hónaposan akarjuk leválasztani,hogy lehessen tesója. Nem szaggat pólókat :))
NIncs előírás,hogy hányszor kel felkelnie.Kislányom 4 hete már csak 1 szer kel fel éjjel.
Hát te ismered a babádat, éhes-e vagy más miatt ébred. Esetleg megpróbálhatod többször, gyakrabban szoptatni lefekvés előtt (pl. fürdés előtt és után is). Illetve ha felébred először vízzel kínálni, megnyugtatni, nem kivenni. Ha nagyon folyik a nyála, rág, akkor meg inkább a foga lesz.
Természetesen éhezni sem jó hagyni, meg miért ne szoptassa meg az ember, ha egyszer lehet. Tehát ha vígasztalan, akkor úgyis cici lesz :) Ugyanakkor viszont ha mégsem az éhség a problémája, az senkinek se jó, ha visszaszokik az éjszakai evésre. Tehát figyeld a jelzéseit, jobb ötletem nincs :)
Már leírtuk a tipjjeinket, hogy mik lehetnek az okok.
A megoldás a te kezedben van, de a szoptatás általában multifunkciós ilyen szempontból. Akár éhes, akár szomjas, akár fáj valamije, akár te hiányzol neki, ezekre mind jó, ha megszoptatod.
Nem fog rászokni, mert nemsokára újabb változások jönnek majd a fejlődésében és akkor majd másféle újdonságokat fogsz tapasztalni. - Vagy ha mégis megtetszik neki, hogy éjjel is szopizik, akkor szerintem hadd tegye. Ártani nem fog neki, sőt. Idővel minden baba kinövi, viszont sok előnye van.
A kérdés inkább az szokott itt lenni, hogy kinek az érdekei kerülnek előrébb.
A foga pl.
De én még mindig arra tippelek, hogy nappal nem ér rá szopni, ezért éjjel szeretné pótolni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!