Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4es fel honapos babam tobbszor...

4es fel honapos babam tobbszor felebred ejszaka. Csak akkor tegyem cicire ha, letelt, a 3ora?

Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 21:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

MEgint 1.

És nem vagyok ősanya, csak a babám igényét tartom elsődlegesnek. Most alakul ki az ősbizalom, ami nagyon mélyen bevésődik. Ha most nem számíthat rád, mert hagyod sírni, akkor később sem fog bízni benned. Majdnem olyan, mint a hospitalizáció a suttogó módszer.

Szerintem.

És igen, fontos, hogy anyatejes legyen a babám, mert az a legjobb a számára és ha ez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy fel kell éjjel kelni szoptatni, akkor felkelek hozzá.

A szoptatásért sokat kell tenni, dolgozni, amit nagyon sok anya nem tesz meg. Pedig mennyivel kényelmetlenebb mosogatni az edényeket, kutyulni a tápszer és milyen fárasztó és költséges is. Én lusta vagyok ehhez.

Annyira jó érzés szoptatni, még éjjel is, annyira meghitt dolog. Nem kell túl spirázni a dolgot, hogy most teljen le x idő, most nem szoptatok, mert.....

Ezek csak kifogások. Nem kötelező a szoptatás.

Ezeket a sorokat a 2. válaszolónak írtam főként.

2011. aug. 16. 21:07
 12/18 diny77 ***** válasza:

Nekem is anyatejes a babám és bizony felkel szopizni éjszaka.11,5 hónapos és mi is 15 hónaposan akarjuk leválasztani,hogy lehessen tesója. Nem szaggat pólókat :))

NIncs előírás,hogy hányszor kel felkelnie.Kislányom 4 hete már csak 1 szer kel fel éjjel.

2011. aug. 16. 23:46
 13/18 anonim ***** válasza:
Biztos minden baba más. Az enyém totál igény szerint szoptatva 3 hós kora óta átaludta az éjszakát, magától. Amikor a foga miatt 5 hósan újra kelt, akkor viszont csak vizet kapott és Dentinoxot, ezt egy éjszaka alatt megszokta, és nem is kért cicit, sôt egy hét múlva újra aludt éjszaka. Most egy éves, még mindig szopizik napi 3x, és éjszaka 9-tôl 7-ig alszik.
2011. aug. 17. 10:23
 14/18 A kérdező kommentje:
Biztosan en irtam pontatlanul.Baban 4honapos koraig szinte vegigaludta az ejszakat.Ahogy betoltotte a 4hot,nehezen es eberen alszik,valamint tobbszor felebred.Nemtudom miert.Ezert kerdem,hogy ha tobbszor felebred,szoptassam meg?Nem fusztral az ejszakai etetes,elotte is evett ejjel,csak most valahogy mas.Mivel regen vegigaludta,nem volt ehes.Most felebred ehes?
2011. aug. 17. 21:39
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát te ismered a babádat, éhes-e vagy más miatt ébred. Esetleg megpróbálhatod többször, gyakrabban szoptatni lefekvés előtt (pl. fürdés előtt és után is). Illetve ha felébred először vízzel kínálni, megnyugtatni, nem kivenni. Ha nagyon folyik a nyála, rág, akkor meg inkább a foga lesz.

Természetesen éhezni sem jó hagyni, meg miért ne szoptassa meg az ember, ha egyszer lehet. Tehát ha vígasztalan, akkor úgyis cici lesz :) Ugyanakkor viszont ha mégsem az éhség a problémája, az senkinek se jó, ha visszaszokik az éjszakai evésre. Tehát figyeld a jelzéseit, jobb ötletem nincs :)

2011. aug. 18. 09:22
 16/18 xStefix ***** válasza:

Már leírtuk a tipjjeinket, hogy mik lehetnek az okok.

A megoldás a te kezedben van, de a szoptatás általában multifunkciós ilyen szempontból. Akár éhes, akár szomjas, akár fáj valamije, akár te hiányzol neki, ezekre mind jó, ha megszoptatod.

Nem fog rászokni, mert nemsokára újabb változások jönnek majd a fejlődésében és akkor majd másféle újdonságokat fogsz tapasztalni. - Vagy ha mégis megtetszik neki, hogy éjjel is szopizik, akkor szerintem hadd tegye. Ártani nem fog neki, sőt. Idővel minden baba kinövi, viszont sok előnye van.

A kérdés inkább az szokott itt lenni, hogy kinek az érdekei kerülnek előrébb.

2011. aug. 18. 09:33
 17/18 A kérdező kommentje:
En ugy gondolom faj valamilye.De nemtudom milye es ez nagyon rossz!
2011. aug. 18. 21:37
 18/18 xStefix ***** válasza:

A foga pl.

De én még mindig arra tippelek, hogy nappal nem ér rá szopni, ezért éjjel szeretné pótolni....

2011. aug. 19. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!