Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem elég a tejem, vagy tudok...

Nem elég a tejem, vagy tudok még valamit tenni?

Figyelt kérdés
2,5 hónapos és 6,5 kg-os a babám. A hajnali szoptatáskor még elég neki a tejcsi (kb 200 ml-t szopik) és utána még ki tudok fejni 50-60ml-t. Ilyenkor még szépen visszaalszik még egy kicsit. A következő etetésnél már pótolnom kell a lefejt tejcsivel. Aztán a többi etetésnél már tápszert kell neki adnom, mert nincs elég tej a ciciben hiába szívja kitartóan a kislányom. Kb. 150-170ml az igénye napközben, amiből kb. 100-120 ml anyatej, de volt olyan is, hogy csak 80-90 ml-t tudott csak kiszopizni. Próbáltam már, hogy nem adtam tápszert és többször tettem cicire, de ebből az lett, hogy következő etetésnél még kevesebb lett a tej. Olyan mintha 3 óra alatt nem termelődne újra elég tej. Sokat eszek-iszok, de mégsincs több tejem. Volt valaki így. Tudok még valamit tenni, hogy legyen több tejem, vagy ez már így fog maradni?
2011. aug. 15. 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Én pont ugyanígy vagyok vele. Hiába iszok eleget, teázom, szedem a bogyókat, nyugodt vagyok...mégsincs napközben elég tej! Nagyon várjuk a megfelelő válaszokat!

És én sem 3óránként teszem mellre Babát, hanem igény szerint!

2011. aug. 15. 15:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is volt hasonló gondom pár napja, eddig két mellből szoptattam, és nem volt elég idő a következő szoptatásig, hogy megteljenek, így sosem lakott jól, és egyre gyakrabban kért-ördögi kör volt. Egy anyuka tanácsára visszatértem a váltott melles szoptatásra, vagyis egy szoptatásnál csak egy mellből, és így a következő etetésre a másikban lesz elég tej. Így egy alkalommal 160 grammot tud enni, de nem is mérem, mert látom, hogy elég neki. Utána még lefejem a maradékot, hogy ne csökkenjen a termelés. Szóval nekem ez beválik, talán egy próbát neked is megér-nem mindenki egyforma, tudom, hogy a szoptatási tanácsadók azt javasolják, hogy mindkét melledből etess, de vannak anyák, akik nem így csinálják, és nekik ez működik!
2011. aug. 15. 17:21
 3/3 xStefix ***** válasza:

Kérdező, nálad ott hibádzik a dolog, hogy nem egyik szopiról a másikra termelődik a tej, ergó, nem is várható az el, hogy egyik alkalomról a másikra legyen több!

Azt kellene próbálnod, amiről eddig azt hitted, nem működik: gyakori szoptatás, de nem 1 napig, hanem legalább 3-4-ig. Akkor is, ha már az első este totál plötyi a melled. Csakis ettől lesz ugyanis több, de ehhez ennyi idő kell. (Én 40 hónapig szoptattam és még x év után is 3 nap kellett, mire megnőtt a mennyiség. Ennyi a sztenderd idő.)

Sok dolog van még, amit tudnod/tudnotok kellene, úgy látom, de nem írnám le sokadszorra. Akit érdekel, írjon privit és küldök egy részletes összefoglalót a témához, amiben megvannak az összefüggések és a tanácsok is. 28 oldalt nem tudok rövidítve beírni ide. :)

2011. aug. 16. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!