Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnám zsírosabbá...

Hogyan tudnám zsírosabbá tenni a tejem?

Figyelt kérdés
6 hete szoptatok, picit hígabb a tejem.
2011. ápr. 13. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az előtej hígabb, de utána már a táplálóbb tejet issza a babád. Igazából nem befolyásolja, hogy mit eszel vagy iszol, az segít, ha addig szoptatod a babádat egy mellből, amíg jól ki nem szívja a tejet. Ha ez nem elég neki, akkor tedd át a másik melledre. Ilyenkor biztosan hozzájut a szükséges tápanyagokhoz és jól is fog lakni. Minden jót Nektek! Üdv, 16 hónapos kisfiú anyukája.
2011. ápr. 13. 14:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Betti válasza:

Miből gondolod,hogy nem elég zsíros?

Tényleg úgy van,ahogy az előttem szóló írta,csak az első tej hígabb,a hátsó már zsíros.Én anyatejleadó vagyok és látom a különbséget,ha két pohárban egymás mellé teszem az első és hátsó tejet,ég és föld a különbség.Az első tej szinte vízszerű,a hátsó viszont láthatóan sűrű és szinte sárgás.

2011. ápr. 13. 14:05
 3/9 A kérdező kommentje:

nekem egy ismerősöm mesélte, hogy az ő teje az egyik gyerekénél nagyon zsíros, sűrű volt, a másik gyermekénél meg nagyon vizes.

Nem tudom, hogy az enyém milyen, csak nagyon sokat pisil a gyerkőcöm és ezért gondolom, hogy szinte vizes a tejem.

(bocsi, tök dinka vagyok)

A színe ha megnyomom a cicim, olyan fehéres. Nem átlátszó.

Folyik, fehéren.

2011. ápr. 13. 14:23
 4/9 A kérdező kommentje:

szóval folyik és nem olyan sötét fehér, nem sárgás, hanem fehér mint a tej.

ezért gondolom, hogy hígabb.

2011. ápr. 13. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:

nem te vagy a dinka hanem az ismerősöd. :)

semmi baja a tejednek. és azért pisil sokat a gyereked, mert van elég tejed :)

2011. ápr. 13. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok. Az normális, ha fehérnek látod, igazából ott látszik, ha lefejsz valamennyit, és állni hagyod. Egy idő múlva szépen elválik egymástól egy áttetsző és egy sűrűbb, sárgásabb réteg. Üdv.
2011. ápr. 13. 14:36
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm, korábban fejtem és akkor olyan aludt tejes volt az állaga és igen, sárgás is volt. :) persze, igen, az volt.

és levált, volt föle.

2011. ápr. 13. 15:12
 8/9 xStefix ***** válasza:

Még jó, hogy "vizes" a tejed, a 88%-a víz! ;)

A korábbi sárgás tej még a kolosztrum (előtej) és az átmeneti tej volt. Akkor lett érett a tejed (kb. 2-3 hét után), amikor kifehéredett. De most is ugyanolyan jó, sőt!

A babád pedig azért pisil sokat, mert eleget szopizik. Hurrá, ennek kell örülni!

És hogy ne legyél dinka :), ezt olvasgasd:

www.lll.hu

2011. ápr. 13. 16:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Stefix. :)
2011. ápr. 14. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!