Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás egy mellből?

Szoptatás egy mellből?

Figyelt kérdés

38 hetes vagyok, és aggódom hogy fogok szoptatni

(ha sikerül), mert csak az egyik mellemnél szép nagy normális a bimbó, a másik mellemen viszont lapos, és kicsi, meg olyan mintha befele fordulna. Ha csak az egyikből szopizik az mennyire lesz baj? Mit csináljak ?

2011. aug. 12. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:

bimbóvédővel könnyen lehet szoptatni. Aventes!

nekem eleinte a bal mellembe kevesebb tej volt, de most már 3,5 hónapos szopi után elég neki.

az a lényeg, hogy nem szabad feladni, mindig rá kell rakni!

Most olvastam, hogy az egyik mindig kevesebbet termel mint a másik mell.

2011. aug. 12. 15:21
 2/4 xStefix ***** válasza:

1: BimbóKIEMELŐ!!! Nem védő.

2: Nézz utána, hogy milyen trükkök segítenek majd neked és a babádnak, hogy ügyesen rákapjon a melledre.

Attól, mert nem teljesen formás, még megtanulhat vele szopizni, max. kicsit tovább tart és többet kell próbálkozni. Ne félj tőle előre!

Itt olvass utána:

[link]

[link]

Egyébként egy mellből is simán lehet szoptatni, csak mondjuk valószínűleg asszimetrikusak lesznek, de talán nem ez a legfontosabb.

3: Csak legvégső esetben próbáld a bimbóVÉDŐT, mert ez már komolyabban beleavatkozik a természtes szopási technikába! Vannak, akik ügyesen szopiznak vele, de megeshet az is, hogy pont rontja a technikát, cumizavart okoz, csökkenti a tejmennyiséget stb. Ezért jól fontold meg, mielőtt kipróbálod. (A szakemberek 1 hónapos korig nem javasolják a használatát, hacsak nem különösen indokolt.) Nem tilos, de kockázatosabb, ezért van az utolsó helyen.

2011. aug. 12. 15:43
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2011. aug. 12. 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

én ilyent használok, mert nem emelkedett ki a bimbóm.

a sogórnőm 1,5 évig szoptatta így a kislányát. és nem használtak cumit sem!

ezzel nem tudja kisebesíteni a bimbódat.

én már a kórházba is használtam mind a két gyermekemnél.

első voltam!

2011. aug. 13. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!