1 mellből vagy 2 mellből való szoptatás jobb?
Lehet azért csökkent, mert mindkettő cicnél csak az elejét szívta ki mindig a babád?
Akkor szoktam én két mellből etetni, ha az egyiket kieszi, aztán jöhet a másik.
Ha az egyiket teljesen kiüríti, jöhet a másik. Ha utóbbiban maradna még, akkor legközelebb azzal érdemes kezdeni. Azaz pl: bal+jobb, jobb+bal stb.
Ha csökkent a tejed, tényleg lehet, hogy korán váltottál és maradt még benne valamennyi (bár ez pár10 milinél nem olyan vészes hatású). Viszont, szerintem nem feltétlenül csökkent ténylegesen a tejed - lehet, hogy csupán felpuhult a melled (idővel ugye beáll a kereslet-kínálat), ill. alapból módosulni szokott a terjtermelés ritmusa is. Szóval nem feltétlenül kell, hogy kevesebb legyen, csak azért, mert mondjuk nem olyan telt a szopik között.
Egyébként tényleg mindegy, hogy 1 vagy 2 mell, a lényeg, hogy elég legyen a tej.
Idővel általában át szokott állni a többség a kétmellesre, mert egyrészt a mellünk űrtartalma is véges, de a baba meg egyre többet szopik ugye. Másrészt nemsokára elkezd újabb stációkba lépni (felfedez-elforog, fogzik, mozog, újra ébred éjjel stb.), ami felforgathatja a korábbi szopis rendszert; azaz, egyre türelmetlenebb lesz ahhoz, hogy nyugodtan kiszopizza magának egyből az egészet. Kvázi muszáj lesz váltani, hogy ezzel lefoglaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!