Nagyon elkeseredtem és tanácstalan is vagyok. Meghallgatnál? Esetleg a véleményedet is elmondhatnád!
Ha visszaköszön a szolid akár fenn, akár lenn, az pont annak a jele, hogy a babád még nem érett arra, hogy bármi mást egyen az anyatejen kívül.
És majd megtanulod, kedves Kérdező, hogy az a legjobb, ha te vagy a legokosabb a magad, gyereked és családod ügyeiben is. Az orvos, védőnő, xy elmondja, mit gondol, te pedig utána végigelemzed, hogy kié a leglogikusabb válasz. Mert sokszor lesz még olyan, hogy pont annak lesz igaza, akiből nem néznéd ki vagy épp nincs 3 diplomája és 30 évnyi gyakorlata.
Ez nem arról szól, hogy te kivel menj szembe vagy sem. (Egyébként, ha kell, én a saját anyámmal is szembe megyek, mert tudom, hogy sok dologban én tudom a "tutit", pont azért, mert én ismerem a legjobban a lányomat.) Hanem arról, hogy te vagy a gyerekkel nap mint nap, és feltételezem, kellően figyeled is a viselkedését. Mindebből pedig tudnod és/vagy ösztönösen érezned kell, ha néha valami gond van nála. És így is lesz, ha alaposan figyelsz. A tanácsadóid pedig vagy segítenek majd neked, vagy épp hátráltatnak, lesz, aki rossz tanácsot, de lesz, aki jót. Nem lesz könnyű kihámozni belőlük, hogy melyik a legjobb, de képes leszel rá, mert a gyereked érdeke lesz az első. Nem az orvosé, védőnőé vagy akárkié! Hanem a gyereké.
És de, piszok idegesítő, amikor állandóan rágják a füled valami miatt. De 2 választásod mindig van: vagy megmondod, hogy köszönöd, de inkább nem, vagy elengeded a füled mellett és legközelebb azt hazudod, hogy perszehogy úgy van, ahogy akarják. Soha nem fog kiderülni, hogy te otthon a négy fal között mit választasz.
Most jutott eszembe ez a cikk, olvassátok el:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!