Azt, hogy szülés után van/nincs valakinek teje, befolyásolhatja valami? Ha igen, melyiknél mi? És hogyan?
úgy gondolom vannak olyan tényezők, amik ronthatnak a kezdeti mennyiségen, de ha a genetika rendben van, akkor talán meg lehet idővel, kitartással növelni.
sok vérveszteség, kimerültség, stressz, császármetszés, stb. ilyenekre gondolok
szerintem nagyon sokat számít, mennyire nyugodt a légkör otthon.
szépen nyugodtan le tudsz-e ülni csak a babáddal törődni.
és sok minden fejben dől el, a hozzáállásodon is sok múlik, mert mindig vannak buktatók, ahol könnyen fel lehet adni. de tovább is lehet küzdeni, és előbb-utóbb helyreáll a rend.
A rossz gyakorlat a legtökéletesebb genetikai adottságot is tönkreteheti. És ugyanígy, az is, aki "rossz mellű" családból származik, szoptathat sokáig, mint én is. (A genetikának egyébként alig van ehhez köze!!!)
100 dolgot tudnék neked felsorolni, hol és hogyan lehet vele elcsúszni, de ettől megkímélnélek. :) Én 2 évnyi szakmai gyakorlat után úgy látom, hogy 10-ből 8 esetben a szoptatási gyakorlatban van valahol a hiba, csak meg kell találni....
Biztos sokan nem értenek velem egyet, de én is azt vallom, hogy ez is, mint minden, fejben dől el.
Persze csak a magam példáját tudom hozni: anyai ágon, ameddig tudom egyik nőrokonom (anyám, nagyanyám, nagynéném stb.)sem tudott szoptatni. Mást sem hallottam, hogy bizzzztosss neked sem megy majd,stb.
Császárral szültem, a műtét után sajnos kisebb pánikbetegségem lett(hosszú lenne elmagyarázni), így részben cumisüvegből, tápszerrel, illetve anyatejjel etettem a babám.
DE: NAGYON AKARTAM szoptatni, és lám, sikerült! Rengetegszer tettem mellre a babát, de úgy, hogy 2 hétig csillagokat láttam a fájdalomtól, annyira fájt, érzékeny volt a bal mellem. (mindig is így volt, szoptatás, terhesség előtt is)
Aztán lassan belerázódtunk (nagyon ügyes volt a kislányom is), szépen fejlődött, láttam, hogy menni fog, és ez az én sikerem is. Hozzátenném, nagyon fontos még a támogató környezet is, és hogy az első időben pár hétig a főzés háztartásban segítsen valaki.
Így 5 hónapig kizárólagosan szoptattam, majd még 3 hónapig hozzátáplálás mellett, de csak azért, mert terhes lettem újból (szoptatás mellett:-), és nem bírtam a kettőt együtt. pedig még mindig szopizna a kislányom.
Így utólag úgy gondolom: kitartás, kitartás, kitartás a kulcsa a sikernek, és hogy higgyünk magunkban.
25 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!