Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjjeli szopizásoktól már...

Éjjeli szopizásoktól már teljesen kimerültem. Hogy szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
6 hónapos múlt a kisfiam.Még egy éjszakát nem aludtam át mióta megszületett.Amikor hazahoztuk a kórházból beteg volt,óránként kelt fel.Ringattuk,visszaaludt és egy óra múlva megint kelt.Meggyógyult jött a hasfájás,mindig este és éjjel görcsölt.2 hónapig bírtuk az óránkénti keléseket aztán magam mellé vettem.Ha felébredt cicire tettem és bealudt rajta.Egy éjjel 3x szopizott.1-2 hónapja 5 alkalommal szopik,nem éhes mert a tápszer,víz,tea,cumi nem kell neki csak cicizik.Semmit nem alszok,hulla vagyok.Véresek a szemeim,szúr a szívem,kimerültem.Ha nem kap cicit üvölt.Nappal sem tudok aludni,mert csak fél órát alszik.Eldöntöttem visszateszem a kiságyba,de a szívem szakad meg ha sír :(.Hogy szoktassam le a szopikról?Már az éjjeli 1-2 alkalommal is kibékülnék.Úgy gondoltam ha felébred Apa visszaringatja majd,jó lesz ez így?Hogy csináljuk,hogy mindenkinek jó legyen?
2011. aug. 7. 17:27
1 2
 11/14 xStefix ***** válasza:
100%

Kérdező, együttérzek veled, de nagyon becsüllek is, hogy így próbálkozol! Hát igen, teljesen megértelek, éshát bevallom, nekem is az a gondolatom, ahogy olvaslak, hogy bizony a kicsid még nem érett ahhoz, hogy egyedül aludjon...

Az én lányom 25 hósan került közülünk külön ágyba és külön szobába, de kb. 2 hét alatt teljesen megszokta. Persze nála is volt sírás, nyüszizés, kivétel, ringatás stb., de jól sikerült. Ami viszont a tiédhez képest nagyon kontrasztos és jól rámutat a különbségre: ő nem viselkedett így napközben! Nem bújt hozzám jobban, nem jelezte ilyen módon, hogy "anya, ne hagyj még egyedül". Szerintem ez jól bizonyítja, hogy a tiéd még kicsi ahhoz, hogy külön legyen, neki még tényleg belső szükséglete az, hogy veled legyen, nemcsak valami (rossz) szokás.

Nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön kitartanod a következő próbálkozásig, szerintem is jó irányba gondolkozol! Remélem, használni fog a bogyó és sikerül megtalálnotok a legjobb megoldást.

2011. aug. 9. 11:36
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!Nagyon kedves vagy!

Ma éjfél után tudott csak elaludni,pedig már 21 után letettük.Elaludt,de 10 percenként ébredt.Éjjel nagyon sokszor sírt és sokszor szopizott.

Jön a fogacskája,azért ilyen most.Amikor az első bújt ki akkor is ezt csinálta egy hétig.Szerintem 1-2 nap és kint a második is.

Attól félek,ha nem szoktatom majd a kiságyba leesik az ágyról.Ti,hogy oldottátok ezt meg?Már elég ügyesen mászik és attól félek ha én már nem fekszem mellette nehogy elinduljon.

2011. aug. 10. 07:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk ugyanez volt a helyzet, rengetegszer keltünk éjszaka. Mikor nagyobb lett, akkor levettem a kiságyról az egyik oldalt a rácsot és odatoltam a franciaágy mellé, így nem kellett félnem, hogy leesik éjszaka, mert vagy köztünk feküdt, vagy a kiságy felőli oldalon. Néha elmászott mellőlem, de akkor is csak a kiságyban tudott mozogni. Sok sikert és kitartást!
2011. aug. 10. 10:07
 14/14 xStefix ***** válasza:
100%

Na, akkor megvan a főbűnös! A fogzás nálunk is betett párszor, de mondjuk inkább csak az örlők... Kitartás!

Mi úgy aludtunk együtt (sarokgarnitúrán keresztben), hogy a lányom feküdt az ágy támlás oldalán, középen én és a másik végén apa. A lányom lábához párnákat vagy az ágy támláját tettem, hogy megfogják, és egyet le a földre is az ágy mellé, ha netán leesik. Mondjuk mi későn kezdtünk rendesen mozogni, úgyhogy ilyen éjjeli elmászós jelenet nem volt, de azért párszor lebukott még így is, mert volt egy fetrengős korszaka. Kis nyavirk, felkaptam, aztán alukált is tovább. :)

Az oldalkocsis megoldás is jó, amit előttem írtak, vagy tegyél egy szélesebb széket, fotelt az ágy mellé, ahol ő fekszik. Esetleg, ha passzol az ágyatokra, tudsz venni egy hosszabb támlát is (nem jut most eszembe a pontos neve), amit a gyerekágyra is fel lehet később szerelni, hogy ne essen le a gyerkőc.

2011. aug. 10. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!