Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szkeptikus vagyok a tápszerrel...

Szkeptikus vagyok a tápszerrel - anyatejes a babám (még). Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés

5 hónapos múlt a kisfiam, eddig csak anyatejes, egy hete kezdtük el a gyümölcsöket, mivel valamennyire lecsökkent a tejem mennyisége, de ezeket is már nagyon szereti.

Reggeli kaja szopi, tízórai félig gyümi félig szopi, ebéd szopi de nyűglődősen, uzsonna csak gyümi, vacsora szopi + lefagyasztottból valamennyi ha nem éppen nem elég ciciből.

Kezd fogyni a lefagyasztott tej (pedig főzelékeknek akartam tartalékolni) és nagyon nem bír ráállni az agyam, hogy tápszerrel egészítsem ki - de nem tudom megindokolni, miért. Másnak is voltak ilyen fenntartásai? Hogy fogadta az anyatejes babó? Minden tapasztalat érdekel, mert tiszta lelkibeteg vagyok, hogy esetleg át kell álljunk arra kiegészítőleg.

2009. ápr. 9. 09:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
A tejpép nem tápszer alapú?
2009. ápr. 9. 10:01
 12/27 anonim ***** válasza:
56%
Ugye most ezt provokatív kérdésnek szántad? Miért kell uszítani az anyukákat? Ha nem akarsz tápszert adni a babádnak, ne adj, ilyen egyszerű! Szíved joga!! Adj neki főzeléket, tejpépet! Ehhez nem kell lázítani senkit. Van fogalmad arról, milyen érzés a kérdésed olvasni olyan anyukának, akinek a babája kezdettől tápszeres kényszerből??
2009. ápr. 9. 10:02
 13/27 anonim ***** válasza:
60%
10:01-es válaszoló! De igen, a tejpép is tápszer alapú! Milyen érdekes, hogy a tápszert méregnek tartják, a tejpépet meg előszeretettel adják, miközben az is tápszerből készült! És közben meg jönnek ide, hogy fúúúj tápszer!
2009. ápr. 9. 10:55
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
Igazán nem érdemes ezen vitázni!A lényeg,hogy a baba egészséges legyen,nőjjön nagyra anyatejtől vagy tápszertől mindegy!
2009. ápr. 9. 11:00
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem provokatív a kérdés, csupán az látja annak, aki annak akarja... Hihetetlen, hogy mennyire ki tudnak egyesek akadni a kérdéseken. Különbözőek vagyunk, kiváncsiak vagyunk egymás tapasztalataira, nem hinném, hogy ha más érzéseink vannak, az provokáció lenne... Aki jó teret érez a kérdésben a vitatkozásra, az ne tegye inkább, nem ezért kérdeztem, hasznos válaszokra lennék kiváncsi, nem pocskondiázásra - és szerintem másik is...
2009. ápr. 9. 11:09
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig csak szopizott a baba, nincs szüksége tápszerre! Az azoknak való akik nem kapnak anyatejet. A tejalapú ételekkel is nyugodtan várhatsz, míg a pici elmúlik egy éves.

Megpróbálhatod újra növelni a tej mennyiségét úgy, hogy minél gyakrabban mellre teszed a babát, és csak szopi után kínálsz neki mást. Ha aggódsz (a tej mennyisége miatt, vagy a tápszerkérdés miatt, stb.) az gátolhatja a tejleadást. Ha a baba érzi, hogy ideges vagy esetleg nem szopik olyan lelkesen. Egy szoptatási tanácsadó segítsége is hasznos lehetne számotokra, ha úgy érzed, szükséged van rá.

Hallgass az anyai ösztöneidre, és ne add fel! Az anyatej a legjobb amit adhatsz a babádnak!

2009. ápr. 9. 11:20
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
A 10:02-esnek teljesen igaza van. Akár annak szántad, akár nem, tök provokatív a kérdés.. és már megint az.. Hány de hány ilyen kérdés van, ahol összeugranak a (kényszerből) tápszeres, meg az anyatejes ősanyák... Szégyellhetnéd magad!
2009. ápr. 9. 11:56
 18/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is a dokidat meg a védőnődet kéne erről faggatni. Vagy másképp kellett volna feltenned a kérdést.

Szerinted tényleg mit éreznek azok, akik sose tudtak anyatejet adni a babájuknak? Gondolj bele, ha te lennél "ilyen szerencsés". :(((

2009. ápr. 9. 11:59
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem vegyél a kezedbe egy tápszeres dobozt, és fusd át, hogy mi van benne. El fog múlni a szkeptikusságod. Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.
2009. ápr. 9. 13:12
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Én is így vagyok vele:(!

Amikor az elején nem nagyon tudtam még,hogy miért sír a babám,adtam neki tápszert,mert azt hittem,hogy éhes,de közben sírtam :(!

Még most is bennem van az a rossz érzés.

Lehet abban valami,hogy minden az agyban dől el.

Annyira jó akar lenni az ember lánya ,és mindenhol csak azt kérdezik,hogy "ugye szoptatod még"?

Teljesen lenéznek,ha nem tudsz szoptatni :(!

Nálunk csak az uzsira fogy ki a "kincsesláda" :),akkor adok neki tejpépet vagy gyümölcsöt.

Van itthon végszükség esetére tápszer,de inkább adnék neki még 1x gyümölcsöt,de tápszert azt nem.

Remélem elmúlik majd ez az érzés bennünk!

Én teljesen szolidáris vagyok veled :)!

2009. ápr. 9. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!