Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miben különböznek a mellszívók?

Miben különböznek a mellszívók?

Figyelt kérdés
Én mindenképpen elektromosat szeretnék venni,ki is néztem a pesztonkát,de sokan a madelát dicsérik? Van valami különbség köztük az áron kívül,mert az egyik az 12ezer,a másik meg 28ezer!
2011. júl. 29. 15:15
 1/4 anonim ***** válasza:

nekem medela volt

először egy kézi, aztán vettem egy gépit is

a kézi kezdésnek jó, de ha sokat kell fejni, akkor nagyon fárasztó a kéznek

a gépivel abszolút meg voltam elégedve

2 gyerekem van, az első 13, a második 26 hónapig szopott

2011. júl. 29. 15:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Medela gépi van nekem, nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz, én akciósan vettem akkor valahogy 12 ezerért. Nekem nagyon megérte.
2011. júl. 29. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem sok mindenben. Az egyik jobban néz ki, a másik puritánabb, az egyik mögött reklám hadjárat van, a másik mögött nincs. Amúgy mindegyiknek ugyan az a funkciója, szívnia kell. Persze van modernebb, van kevésbé modern, olyan ahol kézzel kell szabályozni a szívás erősségét és hosszát. Lényegében tekintve mind ugyan arra kell, a kérdés, hogy neked mire van szükséged. Ha ezt tudod, akkor jól fogsz dönteni.
2011. aug. 4. 10:23
 4/4 anonim ***** válasza:

A mellszívók annál jobbak, minél inkább utánozzák a szopó baba viselkedését.

Vákuum, ritmus, megfelelő bimbócsatorna méret. Ezek a kulcsszavak.

Vákuum: a jó mellszívó 0 - 250 Hgmm vákuumot állít elő ritmikusan. A 250 Hgmm feletti túl nagy vákuum károsíthatja a mell szöveti állományát, a túl kicsi nem hozza ki a tejet.

Ritmus: a megfelelő fejési ritmus 40-60 ciklus/perc.

A lassú ritmus jelentősen megnöveli a fejési időt, a túl gyors szintén nem jó. (120 ciklus/perc gyors ciklust a Medela kétfázisú mellszívói használnak a tejleadó-reflex kiváltására 1-2 percig)

A tölcsér mérete kritikus lehet, a mamák néhány százalékának az átlagosnál - amire a mellszívókat méretezik - kisebb vagy nagyobb lehet a mellbimbója. Egy méret nem jó mindenkinek! A túl nagy bimbócsatorna esetén a vákuum mélyre behúzza a bimbót, megnyúlnak a tejcsatornák és nem jön a tej, pedig van, kézzel jól lehet fejni! Ha vastagabb a mellbimbó, mint a bimbócsatorna, a bimbó a folytonos súrlódástól kisebesedik, ödémássá válik.

A Medela mellszívói tudják mindezt (prémium árkategóriában).

2011. aug. 24. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!