Első babás, teljesen tapasztalatlan anyuka vagyok. Milyen mellszívók vannak? Milyen árakon? Mi az ami a leginkább közkedvelt?
Nem túl jó genetikai adottságokkal rendelkezek, elő tudom valamivel segíteni a tejtermelődést? Még csak 33 hetes vagyok, lehet már most is valamit tenni a tejcsiért?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem a legközkedveltebb az az Avent kézije lesz. Isis meg via tejtároló rendszerrel.
Nekem spec.semmit se ért, de ez én vagyok:)
Előre semmit nem tudsz tenni,ha akarsz szoptatni az már fél siker.De a körülmények is nagyon befolyásolják a sikert.Én az első gyerekemet sokáig tudtam szoptatni rengeteg tejem volt.A másodikkal gondjaim voltak,anyósék közelébe költöztünk,állandó stressz...stb..5 hét múlva egy csepp tejem nem volt,pedig ittam a teákat,szedtem a homeós készítményeket,mindet kipróbáltam.A nyugalom nagyon fontos.
Én a helyedben nem is vennék mellszívót sem előre.Én vettem aventot az elsőnél,és nem tudtam vele fejni,kézzel viszont remekül.Akkor vegyél,ha majd szükséged lesz rá.
Nekem is az Avent kézije vált be.
Bár én elég Avent-fejű vagyok.Biztosan vannak annál olcsóbbak és jók is. :)
Nekem Medela kézi mellszívóm van, amihez lehet venni alkatrészeket,h' elektromossá váljon. Sajnos nem volt annyi tejem, h' géppel kelljen lefejni, de maradék tej lefejéséhez nekem nagyon bevált. Körülbelül 5.000,-Ft-ba került.
Így a terhesség során még nem igen tudsz mit tenni a későbbi szoptatásért, viszont tudatosan készülhetsz rá. Olvasgasd az lll. hu-t, tanulmányozd ezen az oldalon a szoptatás témakört. Ha pedig megszületett a pici, akkor a legjobb tejserkentő módszer a gyakori mellretétel. Az én ismeretségi körömben azok voltak nagyon sikeresek a szoptatás terén, akik az első egy-két hónapban szinte minden mukkanásra mellre tették a babájukat. (Mi sokáig voltunk kórházban, és csak fejve adhattam neki a tejet, ezért nekem voltak gondjaim, de mégis nyolc hónapja szoptatok.) A genetikáról pedig annyit, h' nagymamám és anyukám is két hónapig tudott csak szoptatni, de ma már olyan szerek és szakirodalom áll a rendelkezésünkre, ami az ő korukban még nem volt elérhető. Minden jót kívánok!
Szerintem is felesleges venni, éna fiamnál kaptam valami pumpást , de sokkal jobban tudtam kézzel fejni, nem is használtam.
Most megint kézzel fejek.
A gyógyszertárakban lehet kapni 800 ft kézi mellszívót.
Ez nem pumpás, azt hiszem a pontos neve Fájdalommentes mellszívó. Mind a két fiamnál ezt használtam.
Egy hátránya van, ami persze az előnye is, hogy egy kis cső lóg ki belőle, ezt a szádba kell venni, így csinálsz vákumot. Tehát magadnak tudod az erősséget beállítani.
Viszont amíg ez a szádba van, addig nem tudsz beszélni.
Ha ilyet viszel magaddal a kórházba, rögtön az első szoptatás után kezd el fejegetni a tejedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!