Tapasztalatlan kismama kaphat segítséget szoptatással kapcsolatban? Kicsit hülye kérdés lesz.
Nem igazán vagyok képben, tudnátok segíteni?
Szóval, szoptatni kell a picit 2,5-3 óránként. Ez oké. Mondjuk marad a ciciben tejcsi, ezt gondolom le kell szívni (AVENT mellszívó jó lesz?) Itt jön be a képbe, amit nem értek. A kelengyelistán szerepel a "tejtároló rendszer" Úgy láttam, ezek kis gyűjtő poharacskák, gondolom ebbe teszem a lefejt megmaradt tejet. Akkor a következő szopinál ezt cumiüvegbe töltöm és ezt kapja a baba, vagy a cicimet? Nem értem????
Bocsi, csak annyira tapasztalatlan vagyok ezen a téren, első babát várjuk, és szeretnék mindent jól csinálni!
Köszi előre is a tanácsokat!
Amíg tudsz szoptatni ciciből, ne adj neki üveget, de még játszós cumit se az elején, ne szokja meg, mert akkor nem fog cicizni.
Fagyaszd le például a maradék tejet (ha lesz) és később, ha nem te vagy a babával és más eteti, vagy ha 1-1 éjszaka apa kel föl néha hozzá, hogy tudj egyet aludni, fel lehet használni ezt az előre lefejt tejet, vagy a hozzátáplálásnál kisebb jégkockányi mennyiségeket a főzelékhez tudsz keverni, azzal tudod lazítani.
Szoptatásnál ha az A cicit adtad elösször, akkor utána ajáld föl a B cicit is, ha az A-t "kiköpte" már. A következő etetésnél kezd a B cicivel és utána ha a B kiürült, ajáld fel az A-t, stb.
Így igaz ahogy már előttem is írták.A fontos,hogy az szoptatáskor az egyik melled(amelyikből szopizik a baba)mindig teljesen kiürüljön.Amíg nem indul be a tejcsi csak előtejed lesz,akkor is tedd mellre a babádat amilyen gyakran tudod mert segíti a tejcsi belövellését!
Az én fiam amikor újszülött volt csak éjjel bírta ki a három órát(meg nagy ritkán) volt olyan amikor óránként kérte a cicit,igaz nagy meleg volt és lehet,hogy csak szomjas volt!Most egy éves és még cicizik!
Sikerülni fog neked is!
Az előttem levők már szerintem mindent leírtak. Annyit tennék hozzá,ha van kedved olvasgatni,ajánlok pár oldalt ahol hasznos tanácsokkal szolgálnak. Nekem nagyon sokat segített!
www.szoptassugyesen.hu
www.lll.hu
szoptatas.lap.hu
Hát itt egy ellen példa ,én is lefagyasztottam a tejet és a lefolyóban végezte,olyan büdös volt mikor kiolvadt,hogy öklendeztem a szagától-tehát ez sem biztos,hogy bejön...és ezt már hallottam mástól is.Nekem az elején nem szívott ki annyit amennyit kellett volna így lefejtem magamat és oda adtam neki azt ami le volt fejve,persze mindig az előző fejést kapta,nem amit utána szívtam le és így elvoltunk,ekkor ami megmaradt lefagyasztottam,de nem jött be...nekem az avent kézi mellszívó meg sem mozdította a tejet,annyira mélyen voltak a tejmirigyek,muszáj volt elektromos,az nagyon bejött-nehéz dolog a szoptatás amíg be nem áll,de megéri küzdeni a tejcsiért.szívesen segítek ha van kérdésed,írj privit.
annyit tanácsolnék még,ha fogsz szedni homeopátiás tejserkentőt,az nagyon jó de vigyázz ahogy belövellt a tej,hagyd abba,mert apasztani fogja-saját példámon tapasztaltam,egy hónap volt mire rendesen vissza állt....de tudok ebben is segíteni.üdvy:11hós baba mamája(még szoptatom most is:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!