Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hallottatok már arról a...

Hallottatok már arról a módszerről, hogy éjszaka nem adnak a csecsemőnek enni?

Figyelt kérdés
Olyan anyukákat keresek, akik kipróbálták vagy ismernek valakit, aki kipróbálta. A lényege, hogy az újszülöttnek éjszaka nem adnak enni csak ringatják, ezek a babák állítólag pár nap alatt átalusszák az éjszakát. Ősanyák elítélő hozzászólására nem vagyok kiváncsi, én sem használtam ezt a módszert, de most szeretném körüljárni.
2011. júl. 18. 20:33
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
44%
És még annyit: Amikor a lánykám átaludta az éjszakát és nem kellett kelni hozzá, sokkal, de sokkal több tejem lett-köszönhetően annak, hogy sikerült magam pihenni. Amikor keltem éjjel és szopival alutt vissza, néha nap végére már fejnem is kellett, hogy termelődjön több.... Szerintem a legfontosabb, hogy 2őtöknek jó legyen a módszer és mind2en kiegyensúlyozottak legyetek. Attól hogy nonstop szoptat valaki éjjel-nappal 20 percenként, de emellett feszült, fáradt, és a babája sem jut el soha a mélyálom szakaszába (mivel minimum óránként kel ciciért) az nem feltétlenül jó se neki, se a babájának....Mindenki csinálja úgy, ahogy nekik jó, de ha másnak más módszer jön be, akkor ne minősítse negatívan azonnal...
2011. júl. 20. 14:10
 32/50 anonim ***** válasza:
45%

Nem érted... Nem arról van szó, hogy non-stop húsz percenként szoptatni kell éjjel-nappal, de aki elvárja a pár napos(!) babájától, hogy este tíztől reggel hatig bírja ki egy csepp kaja nélkül, mert neki úgy kényelmes, azon igenis van becsmérelni való, mert az gyakorlatilag éhezteti a gyerekét! Senki nem mondta, hogy baj, ha egy idő után széthúzzuk a szopik közti időt, azt sem, hogy nem lehet róla leszoktatni, amikor már érett rá, de ez az idő nem újszülöttkorban jön el!

Nem tudom, miért indok az ilyesmire az, hogy hát sok a gyerek. Azt sem, hogy hol van ilyenkor a gyerekorvos meg a védőnő. Nekem, amikor hazajöttünk a kórházból, a lelkemre kötötték, hogy mindenképp szoptassak éjjel, ha kéri. Ez veszélyeztetés.

2011. júl. 20. 14:27
 33/50 anonim ***** válasza:
7%

Az utolsó előttivel teljesen egyetértek!:)

Viszont kedves utolsó Nem gondolod hogy egy kicsit erős kifejezéseket használsz?Nézd végig hogy eddig ki értett veled egyet!Nem mondom hogy rossz az amit Te csinálsz,de kérlek fogadd el hogy vannak akik másként nevelgetik a babáikat!Mindenki a saját módszere szerint!És mind felfognak nőni.

2011. júl. 20. 14:33
 34/50 anonim ***** válasza:
27%
Nahhhh...pont erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy van, aki annyira a saját elveit tartja az egyetlen jónak, hogy ha más máshogy gondolja, azonnal leminősíti...mégha azt a gyakorlat ezerszer is igazolja... Ha egy 1-2 hetes baba éjjelente nem eszik sokat, viszont óránként kel-mert nyugtalan, vagy mert a hasa fáj-, ha egészséges és jó súlyban van, akkor miért ne lehetne alkalmazni ezt a módszert??? Pláne akkor, ha így az anyának esetleg több teje lesz így, mert kipihentebb és nem feszült és a babának is hamarabb kialakul a napirendje. Az a rossz, hogy ezzel a hozzáállással csak elbizonytalanítjátok a kezdő anyákat, akik mindennek meg akar felelni és mindent jól akarnak csinálni. Nem lehet azt írni, hogy veszélyezteti.... itt nem arról van szó, hogy hazaviszi a kórházból aztán este 8tól erggel 8ig üvölt a gyerek, anya meg húzza a lóbőrt és felé sem néz....ez simán ferdítés. A módszer lényege, hogy a baba szükségleteihez igazodva szépen lassan beállítani arra, hogy éjjel aludjon és ne a cicivel altassa vissza magát, ha tul.képpen nem is éhes....Ha egy baba napközben 6-7szer 120-150 miliket eszik meg és éjjel meg ennek töredékét, akkor vsz. nem azért ébred, mert annyira éhes. Ha valaki erre energiát szán, megfigyeli, méri és arra a következtetésre jut, hogy el lehet hagyni az éjjeli etetéseket, a baba erre hamar rááll és nem okoz semmi gondot, akkor miért is lenne ez rossz????!!!!????
2011. júl. 20. 15:32
 35/50 anonim ***** válasza:
Volt egy ismerősöm, akinek a babája 30-40 percenként szopizott, egy alkalommal csupán 20-25 miliket, cicivel nyugtatta, azzal altatta. Éjjel is 40 percenként szopi, de soha nem evett többet és nem is aludt egyben 1 óránál többet....a baba fél éves korára nem hogy megduplázni nem tudta a súlyát, de kimondottan vékony volt. Pótlást soha nem adott neki, mert ugye az anyatej és az igény szerinti szoptatás elég. Nem akart beállítani semmilyen napirendet, 3 óránkénti szopit, mert a baba tudja koordinálni a szükségleteit...Na most ez akkor a kinek jó...Ha simán napközben 3 óránként szoptatta volna, éjjel meg ritkábban, akkor a babája kénytelen lett volna egyszerre többet enni, később éhezett volna meg, hosszabbakat aludt volna, és az anyja meg nem tartana ott, hogy külön alszik a férjétől, mert az nem tudja magát kipihenni az éjszakázásoktól....
2011. júl. 20. 15:45
 36/50 anonim ***** válasza:
62%

Most jól nekem estetek, pedig szinte ugyanazt mondjuk.

Nem azzal van a baj, ha egy baba nem eszik éjjel szinte semmit, ezért kiváltják vízzel, vagy ha szépen lassan kitolják a szopik közti időt. A kérdező olyan eseteket írt le, amikor ezt nem játszották végig, hanem első perctől nem adtak a gyereknek, és (itt jön a lényeg): nem azért, mert a babának ez volt az igénye, hanem mert nekik nem volt kedvük!

Nem hiszem, hogy szélsőségesen alá kell rendelnünk magunkat a gyereknek, lehet nevelni, terelgetni, az éjjeli szopiról leszoktatni, amikor már csak rossz szokásról van szó, de amikor éhes, akkor - azt hiszem, alapvető - meg kell etetni. És nem húszpercenként, meg óránként, és nem ötéves koráig, ahogy itt emlegették sokan.

A durva hangnemért meg elnézést, de azt hiszem, a Kérdező kezdte, amikor ősanyának nevezett mindenkit, akinek nem tetszik a módszer.

2011. júl. 20. 15:46
 37/50 anonim ***** válasza:
92%

Tudod kérdező, magából a kérdésedből kitűnik, neked iszonyú nagy teher ez a kisbaba, és nem tudod elképzelni másnak nem az.

Én felkelek és adok enni-inni ha kérnek és van annyira bizalmas kapcsolatom a gyerekeimmel, pont ennek köszönhetően, hogy mindig komolyan veszem és vettem őket, hogy nem szórakoznak ezzel. Mert nincs erre szükség.

Ha felkel 5-ször inni egy éjjel az 5 éves az egyet jelent számomra, valamiért szomjas. Persze tudom ennyi ésszel nehéz elhinni, de lehet száraz a levegő, és kiszárad a torka, lehet, hogy sósat evett és azért szomjas többször, illetve volt már olyan vírusfertőzés, amikor megnőtt a folyadékigény például ROTA vírus fertőzés esetén. Illetve cukorbetegként, ha 10 felett van a cukra a vese cukorürítéséhez szintén rengeteg folyadékra van igénye.

Úgyhogy nem a másik véglet, emberi bánásmód egy 5 éves gyerekkel szemben, ha szomjas adok neki vizet. Ha éhes, akkor adok neki ételt, akár éjjel kettőkor is, mert tudom milyen amikor felmegy az ember gyomorsava vagy úgy általában rossz a gyomra. Vagy csak simán megéhezik. Mert van ilyen is.

2011. júl. 20. 15:54
 38/50 anonim ***** válasza:
0%
Én nem olvastam sehol olyat, hogy azért nem teszik mellre a babát, mert nincs kedvük...Az én olvasatomban a kérdés arra vonatkozik, hogy első pillanattól kezdve egy egészséges babánál el lehet e kezdeni az éjszakai szopik minimalizálását, majd elhagyását. Szerintem ha napközben eszik eleget és hamar képes megszokni, hogy éjjel egyre hosszabb ideig nem ehet, viszont ott vannak vele, ihat, ringatják, akkor igen, az első napoktól el lehet kezdeni. (az egy dolog, hogy mennyire partner a baba és mennyi ideig tart, amíg beáll...hangsúly a fokozatosságon és következetességen van.)
2011. júl. 20. 16:00
 39/50 anonim ***** válasza:
33%
Ha beteg a gyerek/baba az teljesen más, de szerintem ez minden hozzászólásban benne is van, akkor ha kell egy anya hetekig is virraszt a gyereke mellett, és ez a normális. De szerintem egy 5 éves (nem beteg)gyereknek ha odakészítesz egy pohár vizet az ágya mellé, akkor van olyan okos és értelmes, hogy el tudja venni és meg tudja inni, ha szomjas. Vagy nem?
2011. júl. 20. 16:05
 40/50 anonim ***** válasza:

És hány pohár vizet készítsek oda? Legtöbbször fel sem kel, van, hogy többször is megiszik egy egész pohárral.

Persze igazad van, odakészíthetnék 5 pohár vizet is, nehogy már ezért fel kelljen kelnem, vizet adni.

Na látod, pont ez az, amire céloztam, nem gond nekem, ötször kimenni és teletölteni a poharát illetve kikísérni a fürdőbe és adni neki 3 pohár vizet is akár, mert van hogy ennyit iszik. Igazodom a gyerekemhez. És nem az a célom, nekem kényelmesebb legyen.

2011. júl. 20. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!