Hallottatok már arról a módszerről, hogy éjszaka nem adnak a csecsemőnek enni?
Nem érted... Nem arról van szó, hogy non-stop húsz percenként szoptatni kell éjjel-nappal, de aki elvárja a pár napos(!) babájától, hogy este tíztől reggel hatig bírja ki egy csepp kaja nélkül, mert neki úgy kényelmes, azon igenis van becsmérelni való, mert az gyakorlatilag éhezteti a gyerekét! Senki nem mondta, hogy baj, ha egy idő után széthúzzuk a szopik közti időt, azt sem, hogy nem lehet róla leszoktatni, amikor már érett rá, de ez az idő nem újszülöttkorban jön el!
Nem tudom, miért indok az ilyesmire az, hogy hát sok a gyerek. Azt sem, hogy hol van ilyenkor a gyerekorvos meg a védőnő. Nekem, amikor hazajöttünk a kórházból, a lelkemre kötötték, hogy mindenképp szoptassak éjjel, ha kéri. Ez veszélyeztetés.
Az utolsó előttivel teljesen egyetértek!:)
Viszont kedves utolsó Nem gondolod hogy egy kicsit erős kifejezéseket használsz?Nézd végig hogy eddig ki értett veled egyet!Nem mondom hogy rossz az amit Te csinálsz,de kérlek fogadd el hogy vannak akik másként nevelgetik a babáikat!Mindenki a saját módszere szerint!És mind felfognak nőni.
Most jól nekem estetek, pedig szinte ugyanazt mondjuk.
Nem azzal van a baj, ha egy baba nem eszik éjjel szinte semmit, ezért kiváltják vízzel, vagy ha szépen lassan kitolják a szopik közti időt. A kérdező olyan eseteket írt le, amikor ezt nem játszották végig, hanem első perctől nem adtak a gyereknek, és (itt jön a lényeg): nem azért, mert a babának ez volt az igénye, hanem mert nekik nem volt kedvük!
Nem hiszem, hogy szélsőségesen alá kell rendelnünk magunkat a gyereknek, lehet nevelni, terelgetni, az éjjeli szopiról leszoktatni, amikor már csak rossz szokásról van szó, de amikor éhes, akkor - azt hiszem, alapvető - meg kell etetni. És nem húszpercenként, meg óránként, és nem ötéves koráig, ahogy itt emlegették sokan.
A durva hangnemért meg elnézést, de azt hiszem, a Kérdező kezdte, amikor ősanyának nevezett mindenkit, akinek nem tetszik a módszer.
Tudod kérdező, magából a kérdésedből kitűnik, neked iszonyú nagy teher ez a kisbaba, és nem tudod elképzelni másnak nem az.
Én felkelek és adok enni-inni ha kérnek és van annyira bizalmas kapcsolatom a gyerekeimmel, pont ennek köszönhetően, hogy mindig komolyan veszem és vettem őket, hogy nem szórakoznak ezzel. Mert nincs erre szükség.
Ha felkel 5-ször inni egy éjjel az 5 éves az egyet jelent számomra, valamiért szomjas. Persze tudom ennyi ésszel nehéz elhinni, de lehet száraz a levegő, és kiszárad a torka, lehet, hogy sósat evett és azért szomjas többször, illetve volt már olyan vírusfertőzés, amikor megnőtt a folyadékigény például ROTA vírus fertőzés esetén. Illetve cukorbetegként, ha 10 felett van a cukra a vese cukorürítéséhez szintén rengeteg folyadékra van igénye.
Úgyhogy nem a másik véglet, emberi bánásmód egy 5 éves gyerekkel szemben, ha szomjas adok neki vizet. Ha éhes, akkor adok neki ételt, akár éjjel kettőkor is, mert tudom milyen amikor felmegy az ember gyomorsava vagy úgy általában rossz a gyomra. Vagy csak simán megéhezik. Mert van ilyen is.
És hány pohár vizet készítsek oda? Legtöbbször fel sem kel, van, hogy többször is megiszik egy egész pohárral.
Persze igazad van, odakészíthetnék 5 pohár vizet is, nehogy már ezért fel kelljen kelnem, vizet adni.
Na látod, pont ez az, amire céloztam, nem gond nekem, ötször kimenni és teletölteni a poharát illetve kikísérni a fürdőbe és adni neki 3 pohár vizet is akár, mert van hogy ennyit iszik. Igazodom a gyerekemhez. És nem az a célom, nekem kényelmesebb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!