Hallottatok már arról a módszerről, hogy éjszaka nem adnak a csecsemőnek enni?
Valaki kérdezte, hogy ez miért jó? A JÓ szó talán erős, mindkét barátnőmnél az az eset volt, hogy 4. babának született, volt otthon egy 2, egy 3 és egy 5/6 éves nagytesó, ezért próbálták ki a módszert, mert semmi segítségük nem volt otthon, így legalább valamennyire kipihenték magukat reggelre és jöhetett a nappali műszak.
Szóval nem ítélkezni, nem ezért kérdeztem, csak kiváncsi vagyok, volt-e olyan, aki kipróbálta, de mégsem vált be.
Egyébként meg aki azt írta, hogy az ő lánya első éjszakától átaludta az éjszakát, az nagy mázlista.Ez azért ritka dolog, nekem is általában 3-5 hónapos korukra aludták át a gyerekeim az éjszakát. DE ha most lenne még egy babám, lehet, hogy kipróbálnám, hogy a nagyokkal ne legyek napközben egy idegbeteg, csapkodó állat, mint azt sok anyánál látom.
Egy újszülöttenk nagyon pici a gyomra, ez éheztetésnek számít.
ha te éhes vagy eszel, vagy nem eszel??
Ez valami új agybeteg dolog??
Utolsó!
Ez nem új dolog, az ötvenes években kiadott, A dolgozó nő otthon c. könyv is így tanácsolja. Anyáinknak már nem ezt mondták, egy nyolcvana évekbeli könyv (Anyák könyve) azt mondja, ne ijedjünk meg az éjszakai szoptatástól, a baba éhes, meg kell etetni. Nem azért, hogy ne sérüljön a lelke, hanem mert az órákig tartó üvöltéstől úgy kifárad, hogy mire reggel cicihez jut, egy-két szívás után bealszik, így nem eszik eleget, hamarabb megéhezik, és az egész kezdődik előröl.
Egyébként egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznyemag, a legritkább esetben képes annyit enni egyszerre, hogy azzal kihúzza egész éjszaka. Ezt az ősanyának nagyon nem nevezhető gyerekorvosunk mondta. Aki nem eteti meg éjjel a pár napos babáját, az egészen egyszerűen éhezteti. Pont. Nem kötelező négy gyereket vállalni, ha valaki nem bírja cérnával.
Köszönöm a hozzászólásokat, elfogadom én, amit mondtok, mint már írtam, én sem így csináltam, de attól érdekelhet a dolog, nem?
Szóval, van valaki, aki ismer valakit, akinek bejött/nem jött be vagy zárhatom a témát?
Utolsó vagyok.
Én egy anyukával beszélgettem a játszón, aki így csinálta, nem emlékszem, mi volt az eredmény, de 1 hónapig tudott szoptatni.
Biztos, hogy ami rövid távon kényelmes anyukának, az úgy általában jó?
Különben én ismerek több nagymamakorú nőtt is, aki ezt csinálta a gyerekeivel. Mindegyik "gyerek" ma szorongó, alapvetően nem boldog ember és katasztrófális a viszonya a szüleivel. Összefüggés tutira nincs.
Kedves kérdező!
Az én babám már kéthetes korában átaludta az éjszakát.Nem a ringatásos módszerrel,hanem egyszerűen amikor háromkor felébredt,kapott gyorsan cumit a szájába,és már aludt is tovább,majd legközelebb reggel hatkor kel fel.Most négy hónapos,tökéletes a súlya,(már dupláztunk)és nem utolsó sorban én is pihent vagyok.Egyébként napközben 3 óránként kér enni,ez már az elejétől fogva így van.Annyi hogy általában 7-8 kor van fürdetés,aztán kap enni,majd még 11-kor ébresztem utoljára.Kipróbáltam azt is,hogy nem ébresztem fel 11 kor,akkor is átaludta az éjszakát.Viszont azt már én is hosszú időnek tartottam etetés nélkül.Szóval én így csináltam.Érdekes egyébként hogy itt majdnem mindenki azt mondja hogy "úristen!Milyen anya az ilyen"Viszont amikor bárkinek mondom hogy egész éjszaka alszunk akkor meg megy az irigykedés.Hmm...ez érdekes.Vagy csak én nem találkoztam még "ősanyával".
Nos remélem tudtam segíteni a válaszommal.:)
Szép napot!Nyugodt éjszakákat!:)
De nem érzed a különbséget?
Ha maga alakítja így a baba, az rendben van és irigylésre méltó.
De ha az anya alakítja szándékosan, gondolom, nem kevés sírás után, igen nem kel fel a baba éjjel, hanem alszik üres gyomorral vagy szenvedve, hiszen ki tudja mi a baja egyáltalán, amiért felkel.Ez nem biztos, hogy jó és követendő dolog.
Én a mai napig ötször felkelek és adok inni a gyerekeimnek, mert nem tudhatom miért kérik. Én nem tudnám megtenni, hogy ételt-vizet megvonjak tőlük a saját kényelmem kedvéért, pedig már 5 éves a nagyobbik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!