Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt a babám,...

Miért csinálja ezt a babám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egész nap alig eszik, hiába kínálgatom. Csak hajnalban,reggel és este hajlandó enni, napközben alig. Mindent megpróbáltam, a gyakori szoptatástól, a fejésen át, literszámra iszom a folyadékot. Amíg nem elég a tejem, azon dolgozok egész nap, hogy legyen épp elég. Amint ezt elérem,abbahagyja az evést,így apadni kezd, ugyanis eredetileg a semmiből teremtettem. Alkatilag alig van/volt tejem. Mikor elapasztja, akkor őrjöngeni kezd, hogy éhes, de már akkor alig tudok mit adni. Feladni érzem a küzdelmet, hiszen már hónapok óta csak ez megy, nem bírom tovább. Valószínűleg tápszer lesz....

Nem a tejnövelés praktikák érdekelnek, már amit lehetett kipróbáltam több-kevesebb sikerrel, de a babám közbelép, és ha nem eszik rendesen, mindig apadni kezd.

2011. júl. 10. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos persze de úgy érzem, lehet, hogy feleslegesen aggódsz.

Menniyvel született a baba, most mennyi idős és milyen súlyú?

Van elég pisis pelusa naponta?

Biztos hogy az éhség miatt sír és nem pocakfájás?

2011. júl. 10. 22:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád? Miből gondolod, hogy keveset eszik? És azt, hogy kevés a tejed?
2011. júl. 10. 22:45
 3/8 A kérdező kommentje:

5 hónapos. Már 100gr-ot is keservesen eszik meg egy alkalommal, akkor is mindent bevetek hogy fenntartsam az érdeklődését. Közben bekapcsolom neki a tv-t hogy nézze, mert akkor arra fordul. Ha ezt nem teszem, elfordul a mellemtől és nyöszörög, hogy miért akarom megetetni. Az egészet persze úgy kezdi, mintha nagyon éhes lenne, ráharap a cicire mint a farkas, és akkor pár szívás és vagy sírva vagy unottan elfordul. mikor hogy. Aztán rohanok fejni, de előtte kínálgatom az előző alatt lefejt tejet (melegítés stb.) akkor rágja a cumisüveget, hogy nem kell neki, de nem is engedi el.Ezzel is elszórakozunk jópár percet, mert ugyan rágcsálja a cumit, játszik, de nem sok fogy. Ekkor vész kárba a maradék tej is. Kanállal nem hajlandó semmit, mindent kitól a nyelvével. A vitaminokat is külön trükkel adjuk be. Nagyon ritkán cumisüvegeztünk eddig, inkább a nagy melegben pár korty víz. Próbáltam a cicit is adni köztes időben, de nem kell neki, vagy nem jön neki.

Eddig volt tejem, de sajnos az utóbbi napok nem evését már fejéssel sem tudom visszatornázni, éhezni meg nem akarom hagyni. Lehet hogy nem ízlik a tejem?

Van pisis és kakis pelus is, de azért kevesebb mint szokott. Nagyon meg vagyok ijedve ebben a kánikulában..

2011. júl. 11. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a meleg miatt kevesebb az étvágya. De fogzás is lehet a háttérben. Az, hogy a cumisüveget sem szívja, számomra ezt tükrözi. Kínáld sűrűbben, de ne ess kétségbe, ha nem eszik annyit, mint máskor! Vannak ilyen időszakok minden babánál :) A pisis pelusok most eleve megritkulnak, hisz ebben a hőségben sokat is izzadnak a picik.

Attól ne félj, hogy éhezni fog! ha valóban éhes lesz, enni fog! Olyan kisgyerek, akinek van mit ennie, még nem halt éhen :)))

A tejed meg ugyanolyan finom, jó és tápláló, mit eddig! ezen ne agyalj!

A mensid megjött már szülés óta? ha nem, akár az is lehet, hogy az készülődik és amiatt nem eszik a babád.. Némelyik picit megzavarja, ha az anyukája épp mensizik.

2011. júl. 11. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, egyet értek az előzővel, még annyival egészíteném ki, hogy 4-5 hónapos kor körül van egy ilyen fázik, hogy irtóra érdekli minden, és az evés "unalmas foglalatosságnak" tűnik, de ez csak átmeneti.

Csak egy javaslat, hogy szerintem egyáltalán nem szerencsés TV-ztetni, sem most, sem később evés közben, vagy bármi mással (játékokkal) lekötni. Ez egy csomó rossz b szokás melegágya, és most még nem vagy lekésve ezt rendbe tenni, az evésnek az evésről kell szólnia.

Épp az ellenkezőjével kellene próbálkozni, az evés (szopi) idejére minden más ingert megszüntetni. Van akinek a besötétített szoba jön be, van akinek más.

Ha eddig tápláltad csak anyatejjel, akkor VAN elegendő tejed ezután is, ez biztos!

Én nem szaladnék pár korty után fejni, inkább megkínálnám sűrűbben, és ha éhes lesz, mohón szopizni fog, meglátod. A cumisüveget meg ha tudod, kerüld, inkább rágókát vagy más játékot adj neki ínymasszírozásra.

És végül fontos, hogy Te nyugodt maradj. Ha érzi rajtad az idegességet a szoptatás kezdetén, lehet, hogy azért sincs kedve, mert anyát jobban szereti "nyugodt állapotban", és az evés összekapcsolódik számára a feszültséggel, holott az eredetileg épp hogy ellazít és megnyugvást ad.

Kitartás, és menni fog!

2011. júl. 11. 13:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek, most már kicsit nyugodtabb vagyok, bár nem tudom meddig megy ez még így. Ma reggel sem sokat evett, de ma már sírt hogy adjak többet,de nem volt több, vagy nem tudta kiszívni. Később fejtem, már azt is oda kellett adni, mert a következő étkezésnél annyira nem evett. Viszont üvegből most kis játék után elfogadta. Próbálom gyakrabban ciciztetni, de nem nagyon akarja.Vizet sem nagyon akar. Meglátom, remélem javulni fog a helyzet, tényleg nagyon feszült vagyok mostanában. Majd próbálom nyugodtan szoptatni tv és minden nélkül.

Nálunk egyébként olyan meleg van, hogy sokáig nem is lehet feszültség nélkül kibírni. Jó lenne a parkban megszoptatni, de egyelőre még nem nagyon mertem, mert szégyenlős típus vagyok, de lehet,hogy kénytelen leszek, ha épp ott majd elfogadja.

2011. júl. 11. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
5 hónaposan nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást. Egy kis hideg gyümit elfogadna szerintem. Enyém sem eszik annyit mint eddig, de gyümit bármikor szívesen megeszi.
2011. júl. 12. 12:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Tegnap elmondom mi történt. Beletörődtem a dologba, lenyugodtam, vártam, lesz ami lesz. Órákig nem kért semmit, pár korty vizet azért ivott időnként, kínálgattam, már a tápit is bevetettem, hátha a tej ízével van a baj, de azon is csak nyámmogott, max. 10ml-t ha ivott belőle. Azután egyszer csak megéhezett valamikor késő délután, és akkor evett egy jó nagyot. :) Azóta kicsit jobb a helyzet.

Már én is gondolkodtam, hogy elkezdem megkóstoltatni vele az almalevet, csak éppen pár kanálkával. Ha beválik, lassanként úgyis rá kellene állni ezekre is.

2011. júl. 12. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!