Nem elég tápláló a tejcsi?
Egyik korábbi válaszoló vagyok.
Ha nem jön be a méricskézés, akkor ne mérd.Csak egy tipp volt:)
Én ugyan azon a mellen hagynám 30 percig,aztán következő szopizásnál a másik mell, és így váltva.Ez azért jó, mert akkor a tejcsi minden részéből jóllakik a baba, megkapja az első hígabb részét, ami jó szomjoltó, a középső laktatósabb részét, és a végét, ami kimondottan zsíros, tápláló tej.Én így szoptattam/szoptatok, nekem bejött:)
Ehhez, hogy minden részét megkapja kell legalább 25-30 perc, főleg az elején(majd 3-4-5 hónaposan jóval lecsökken a szopizási idő).Viszont ha váltod a melleidet,akkor félő, hogy nem kapja meg a tejed összes részét.
Persze, ha kiszopizza az összes tejet az egyik melledből, és még éhes tedd rá a másikra is.
Nálunk egész hamar belejött fiam, az első 6 hét után nagyon szépen jól lakott 1 mellemből 25 perc alatt:)
sok sikert:)
Sokan írtak sokfélét, én is adok egy tippsort, hogy hol, miben lehet a probléma oka szerintem:
- Az önmagában egyáltalán nem baj, ha a babád másfél óráig szopik két mellből - de az fontos lenne, hogy közben a hátsó tejig is eljusson! Mert csak így szopja ki a zsíros részt, amitől tele lesz a pocakja (ha tényleg az a gond, hogy nem eszik ennyi idő alatt sem eleget).
Amit tehetsz: vagy addig hagyod az egyik melleden, amíg el nem engedi magától / el nem alszik rajta (ekkor valószínűleg kiürült); ez akár azt is jelentheti, hogy áttérsz az egy mellből való szoptatásra, ha nagyon sokáig marad egy mellen. - Viszont, azt írod, hogy nehezen szopizza ki a tej végét. Ebben az esetben az egymelles technika nem biztos, hogy be fog válni, mert a hátsó részt már nehezebb kiszívni, mint az elejét, tehát simán megeshet az, amiről írtál.
Úgyhogy, a másik lehetőség, amit én inkább javaslok: vagy többször váltogatod a melled szoptatás közben, figyelve, hogy lehetőleg teljesen felpuhuljon legalább az egyik (azaz kiürül). A váltogatás azért fontos, mert az újra és újra meginduló teljeadó-reflexek segíteni fognak a másik melledben is megindítani a tejet, tehát esélyes, hogy jobban kijön a nehezebben szívható vége is. - Ehhez a témához viszont fontos lenne ismerned, hogy mikor vagy teljesen üres, mert az üresre szívott mell fokozza leginkább a tejtermelést (ha esetleg nincs elég tejed).
- 3 hetes korban van az első növekedési ugrás, amikor hirtelen megnő a baba tejigénye, de te ezt csak kicsit késve tudod követni. Hogy ilyenkor mit érdemes tenned, arra adok egy linket, mert az előbb írtam egy hosszabb listát:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
És, ha tényleg ugrásban vagytok, akkor viszont nagyon nem javaslom a szopiidő korlátozását (meg úgy egyébként sem), mert pont a szaporítással szemben fog hatni!
- És ide tartozik még: ha a babád hajlandó a melleden lenni fél óránál tovább is, akkor engedd neki, akkor is, ha csak komfortszopik! Cumizás közben ugyanis időnként meg-megindul a tejed (figyeld meg), még alaposabban kiürülsz, ez pedig plusz ingert jelent a testednek, ami most hasznos. És épp ezért, ne használj most játszócumit sem, ha lehet.
- A kérdésed pedig, miszerint nem elég tápláló a tejed, azonnal felejtsd el, ilyen nincs!!! Kizárt, hogy ez okozná a "tüneteket"!
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!