Igy lehet szoptatni?
Volt egy kisebb sebészeti beavatkozásom ma délután.Helyi érzéstelenítést kaptam,pontosabban xilint.Azt mondta a doki,hogy 4 órát ne szoptassak,utána fejjem le és öntsem el.
A gond az,hogy elkezdtem fejni,de nem jön ,nem tudom lefejni,nem pici babám van,hanem 2 éves.Nem lehet most már úgy fejni mint elején.
Mit csináljak?Lesz baja ,ha nem jön ki mind az a tej?

Szoptatási tanácsadók köpik-vágják a gyógyszerek hatóanyagait, hogy melyik mennyire megy át az anyatejbe, erről a dokiknak fogalmuk sincs. (Na jó, egy táblázatban nézik meg ők is.)
Hívj fel egyet gyorsan.
A www.lll.hu-n találsz többet is, biztosan nem alszik még mindenki!
Nekem sok gyógyszert kellett szednem, és mindig kiderült, hogy melyik mellett hogyan lehet szoptatni.
Jó szoptatást!

Nem értek annyira ehhez a részhez, de ha helyi érzéstelenítést kaptál, az nem hiszem, hogy olyan erősen hatna, mint ha általánosan ható gyógyszert kaptál volna. Ha a doki 4 órát mondott, azt tartsd be azért, de utána már nem kell aggódnod.
Egy 2 éves gyerkőc már nem szopizik olyan sokat és nem olyan gyakran, úgyhogy én nem aggódnék annyira. Ha nem bírsz fejni, nem baj, hagyd bent a tejet, nem valószínű, hogy becsomósodna (de ez persze a szopi-mennyiségtől is függ). Szerintem olyan 6-8 óra múlva már akkor is szoptathatsz, ha az érzéstelenítő után nem tudtál fejni. Legfeljebb figyeld a gyerkőcöt szopi után, van-e rá valamilyen hatása. De szerintem kicsi az esélye, hogy baj lenne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!