Vajon miért csinálja ezt 4,5 hós kisfiam?

Nem tudom hány tapra érvényes (Stefix lehet tudja), de ha több napig nincs kaki, az azt jelenti, hogy a szervezet nagyon jól felhasznosítja az anyatejet. Persze a 6 nap már lehet, hogy sok. Hashajtót sztem tényleg ne adj. Próbáld a hőmérőzést. Anyukám velem is ezt csinálta. :) És amikor én is mértem a hőjét a babónak szinte mindig összekakálta magát.
A gyümilevekről annyit, hogy Te is tudsz facsarni és abban tuti tudod mi van. A zölséges megmondja melyik alma nem savas és tudsz neki almalét facsarni. De nem kell a szopi miatt, csak leírtam, ha nagyon szeretnél ilyet adni.

Oh, bocsánat, a link:
Innen le tudod tölteni a szakmai összefoglaló cikkeket is.
A csecsemős kaki-dologban annyira nem vagyok járatos, mert nekünk csak mostanában van vele gondunk (40 hós).
Amit azért mostanra megtanultam: ha a baba általában jól érzi magát, kiegyensúlyozott ÉS a kakilás sem okoz neki gondot még x nap után sem, akkor valószínűleg nincs komolyabb probléma. Ez persze nem 100%, de én eddig azt tapasztaltam, hogy a gyerkőc jelzi / látni lehet rajta, ha valami tényleg nem stimmel, csak figyelni kell.
Ha viszont rosszul érzi magát, nyűgös, de főleg ha nehezen, fájdalmasan kakil, akkor tenni kell valamit. (Mondjuk a nyüginek sok oka lehet még - de ha a kettő együtt, egyszerre fordul elő, az már "alapos gyanú".)
De igaz, amit előttem írtak, hogy egy idő után általában megritkul a kakilás, több nap is eltelhet közben, mert az anyatej annyira jól hasznosul. (Szerintem a tápszernél ez rikábban fordul elő, az azért "fajsúlyosabb" étel.)
Kérdező, ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos magadban ezügyben, kérdezz meg egy szakembert is (de ne csak eüst..).

Na, örülök, hogy jobban vagytok már!
Hát, én nem vagyok gyógyszerpárti se, de én inkább Laevolacot adnék, mint barackpürét, bár ez egyéni vélemény. Ugyan a baracknak is meglett a hatása (jól meghajtotta), de nem biztos, hogy azért, mert annyira hasznos, hanem inkább azért, mert még éretlen rá a pocakja és átszaladt rajta.. De te tudod, te döntésed, én csak orrbeleütök. :)
Lehet, hogy ha a saját anyagcseréden gyorsítanál, az rá is jó hatással lenne! Étkezésben és mozgásban egyaránt. Nincs semmi étel, ami segíti az emésztésed? Mennyit iszol egy nap? Nem mozogsz rendszeresen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!