Vajon miért csinálja ezt 4,5 hós kisfiam?

1.felesleges elkezdeni 5 hónaposan, nem is értem, ha van tejed miért akarod
2. az ekkora babákat már minden érdekli, még cicizés közben is, játszik a ciciddel, incselkedik....

Azért szeretném elkezdeni, mert folyamatosan az a kényszerképzetem van, hogy biztosan kevés a tejem, mióta született sajnos azóta ezen stresszelek és persze ezeken a dolgokon nem segített, hogy az apjával szakítottunk stb., szóval lelkileg nem vagyok a toppon, csodálom, hogy nem apadt el a tejem, amiken keresztülmentem, szóval szükségem van a tudatra, hogy igen, a kisfiam már mást is meg tud enni, biztosan nem azért sír mert éhes stb. Nem akarok gyorsan haladni és nem is halál pontosan 5 hónaposan kezdeném, azt terveztem, hogy úgy 5 napig csak egy kis bio almalét kap, majd almapürét azt is több napig.
Azt elfelejtettem írni, hogy ezen a "panaszkodáson kívül van, hogy sírdogál a cicin és akkor megint megy a kérem nem kérem.

Nálunk kettő dolog miatt csinálta ezt a lányom. Az egyik a menstruáció, a másik a fogzás. Ha még nem mensizel, lehet, hogy hamarosan meg fog jönni és olyankor megváltozik a tej íze. Ezt a babák nem nagyon szeretik. Nekem 5 hós volt a babám, mikor először megjött, de már 4 hónapos korában is éreztem, hogy valami van, csak még nem véreztem. Viszont ő már akkor is cirkuszolt.
A foga is lehet ludas egy ekkora babának. Nem jön még neki???
Hidd el, nem érdemes korábban elkezdeni a hozzátáplálást 6 hónapos kornál. Örülj, hogy van tejed. Ha a babád szépen gyarapszik, vidám, kiegyensúlyozott és nem ordít fél óra után ciciért evés után, akkor nem kevés a tejed. Tudom mit érzel, én is rengeteget stresszeltem, hogy elég-e a tejem. De a heti hízások mindig meggyőztek, hogy bizony elég:o) Várd meg a 6 hónapot, ha lehet! Az én lányom 8,5 hós és sokszor nagyon rossz, hogy már beéri más kajával és nem kell a cici állandóan. Épp most kezdek azon stresszelni, hogy meddig lesz tejem, mert már nagyon keveset cicizik:o(((( Kitartás!

Egyet értek az előttem szólókkal, de azért azt hozzá tenném, hogy valamelyik szopi (én a délinél csináltam) után kifejt anyatejben apríts össze háztartási kekszet (először egy felet, aztán egészet is lehet) és kínáld meg vele. Az anyatejes babák pociját már ilyenkor meg lehet ismertetni a gluténnal, így könnyebben tudod majd kezelni a hozzátáplálást, mert tudni fogod, hogy nem allergiás a gluténra. Ráadásul a profok azt vallják, hogy minnél később ismerkednek meg a gluténnal, annál könnyebben kialakulhat az allergia. Ilyenkor még védi az anyatej a bélflórát. Ez a kis keksz nem jelenti azt, hogy kevesebbet fog szopizni, ettől még egy éves kora után is szophat.
Én is csak annyit tudok mondani, hogy próbálj meg nem stresszelni. Én is császáros voltam. És még 5 hónapos korában is azon aggódtam, hogy legyen elég tejem. Aztán mostanában már mosolygok magamon, hogy már 8 hónapos és még mindig szopik.
Szerintem már csak azért sem kell aggódnod, mert már van olyan erős, hogy jól kiszívja, ami kell neki. Ugyanis a bibi ott szokott lenni, ha az elején még nincs elég ereje szopizni a babának és ezért a szervezet azt hiszi, nem kell a tej.
Remélem minden jól fog alakulni.

1: Okok, amiért hisztizik a melleden:
- fogzás
- menzesz
- mozgásfejlődési ill. idegrendszeri fejlődési ugrás (minden érdekli, elforog, nézelődik - de közben szopizni is szeretne, hisz éhes --> türelmetlen és morcos lesz, mert nem tudja mindezt egyszerre csinálni)
- a tejtermelésed (pl. a folyás sebessége, váltakozása) beállt, ő viszont egyre ügyesebben, gyorsabban szopizik --> megintcsak mérges azon, hogy nem jön úgy a tej, ahogy ő szeretné
- valószínűleg ő is megérezte, hogy feszült vagy, akár a magáéleti változás, akár a tejed miatti aggódás okán
2: Ha van tejed (márpedig nincs arra utaló jel, hogy nem lenne elég), akkor tényleg nem tartom jó ötletnek a 6 hó előtti hozzátáplálást én se.
A gluténhoz pedig olvasd el ezt: (de így sem kell 6 hó előtt kezdeni!)
3: NYUGODJ MEG, mert amit tapasztalsz, az teljesen normális!
Amit tehetsz:
- nyugodt körülményeket biztosítasz magatok körül (csend, külön szoba, félhomály, figyelemelterelő dolgok kiszűrése, fekve szoptatás stb.)
- enyhíted a fogzási fájdalmat
- és a legfontosabb: TÜRELMES maradsz a babáddal, megpróbálod elfogadni, hogy most ilyen szakaszban vagytok. Nem kell mindig erősen arra fókuszálni, hogy biztosan megoldd a dolgokat - néha maga az idő adja a megoldást a gondokra. Próbáld ki a fenti tippeket, hátha valamelyik sikeres lesz, de ha egyik sem válik be, akkor se ess kétségbe. Figyelj a babádra és aktuálisan próbálj neki megfeleni, ne tervezz most hosszú távra. Remélhetőleg ez csak egy átmeneti szakasz lesz, ami után menni fog tovább minden. (De készülj rá, hogy lesz még pár ilyen változás az első év folyamán, sőt!!!) Igyekezz rugalmas maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!